Παπαδόπουλος: “Δε μετανιώνω για τίποτα”.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Novasports.gr και τον Γιώργο Βασιλείου για την πορεία της ομάδας του σε Bundesliga και Champions League, τον... παλιό Βασίλη Πλιάτσικα, αλλά και για τον σπουδαίο Ραούλ.

Θεωρείται και όχι αδίκως από τους πιο ταλαντούχους αμυντικούς στη χώρα μας… Όμως, αφού δεν είδε… φως στο τούνελ στην Ελλάδα, αποφάσισε να… μεταναστεύσει. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αφού έβλεπε ότι οι ευκαιρίες στον Ολυμπιακό έρχονται με τέτοια συχνότητα όσο εμφανίζεται ο ήλιος στη Γερμανία το χειμώνα, την… έκανε για άλλες πολιτείες. Το ταλέντο του ήταν διακριτό και ο Φέλιξ Μάγκατ δεν δίστασε να δαπανήσει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει η Σάλκε από την ομάδα του Πειραιά.

Συγκλονιστικό ντεμπούτο με τους “μπλε” στο Τσάμπιονς Λιγκ, εξαφανίζοντας από τον αγωνιστικό χώρο τον Όσκαρ Καρδόσο, κάνοντας όλους στη Γερμανία να μιλάνε για το ταλέντο του, αλλά και για την εμφάνισή του. Ο 18χρονος Κυριάκος αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο και μεγάλη επένδυση για την Σάλκε, ο Φέλιξ Μάγκατ πιστεύει στις ικανότητές του και είναι ένας προπονητής που ξέρει καλά πως να τον χειριστεί…

Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, μιλάει αποκλειστικά στο Novasports.gr και τον Γιώργο Βασιλείου για την πορεία της ομάδας του σε Bundesliga και  Champions League, τον… παλιό Βασίλη Πλιάτσικα, αλλά και για τον σπουδαίο Ραούλ… Αποκλειστικά και ο Κλάας Γιαν Χούντελααρ και ο Χανς Σάρπεϊ. 
 
Η ομάδα σου έχει πραγματοποιήσει άσχημο ξεκίνημα στη Bundesliga… 16η με 10 βαθμούς και ενώ διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ.
“Συμφωνώ μαζί σας. Έχουμε κάνει άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα διαθέτει ποιοτικούς παίκτες και ίσως τον κορυφαίο προπονητή στη Γερμανία. Πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να βρούμε τον δρόμο μας και να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει”.

Τα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως είναι πολύ καλύτερα. Πως εξηγείς το ότι η ομάδα σου παρουσιάζεται διπρόσωπη; 
“Στο Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάναμε εξαιρετικό ξεκίνημα. Πετύχαμε δύο νίκες στο γήπεδό μας και είμαστε σε καλή θέση. Διαθέτουμε σπουδαίους παίκτες και ομάδα, η οποία μπορεί να σταθεί εξαιρετικά σε υψηλό επίπεδο. Νομίζω ότι μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ”.

Επόμενο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Λυόν.
“Ένα κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα μου. Ίσως κριθεί και η πρόκριση σ’ αυτόν τον αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο, να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να πάρουμε τη νίκη και να αξιοποιήσουμε την έδρα μας”.

Εξαιρετικό ντεμπούτο για σένα με την Σάλκε κόντρα στη Μπενφίκα, με τους Γερμανούς να παραμιλούν για την εμφάνισή και το ταλέντο σου.
“Έκανα απλά μια καλή εμφάνιση. Θεωρώ ότι απέδειξα ότι μπορώ να σταθώ με αξιώσεις σε υψηλό επίπεδο και ότι αξίζω να έχω θέση στην ομάδα. Μου δόθηκε η ευκαιρία, πήγα καλά, όμως αυτό δεν λέει τίποτα. Συνεχίζω την σκληρή δουλειά και περιμένω τις ευκαιρίες μου”.

Όλοι μιλούν για ένα αυστηρό Φέλιξ Μάγκατ, που δίνει βάση στην πειθαρχία. Πως περιγράφεις τον προπονητή σου;
“Όσοι έχουν ζήσει τον κύριο Μάγκατ γνωρίζουν ότι δίνει μεγάλη βάση στην πειθαρχία και στις σκληρές προπονήσεις. Είναι αυστηρός, όμως δίκαιος. Θέλει το 100% απ’ όλους τους παίκτες όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις. Αν τον αφήσεις ικανοποιημένο, τότε σε δικαιώνει. Όπως είπα, είναι ακριβοδίκαιος”.

Φαντάζομαι ότι κάνεις παρέα με τον Βασίλη Πλιάτσικα. Από τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας με ποιον έχει ιδιαίτερη σχέση;
“Εννοείται ότι κάνω πολύ παρέα με τον Βασίλη, ο οποίος με έχει βοηθήσει σημαντικά απ’ όταν ήρθα στην ομάδα. Επίσης, με τον Μάνουελ Νόιερ έχω ιδιαίτερη σχέση, αλλά και με τον Χανς Σάρπεϊ, ο οποίος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Ελλάδα.”

Πως είναι για έναν 18χρονο να φεύγει από την Ελλάδα και την οικογένειά του για να παίξει ποδόσφαιρο στη Γερμανία;
“Είναι δύσκολο να φεύγεις από τη χώρα σου και πηγαίνεις σε μία ξένη. Σίγουρα η Ελλάδα δεν συγκρίνεται, όμως δεν υπάρχουν επιλογές. Ήρθα εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο και κάνω τα πάντα για να στηρίξω την επιλογή μου και να καθιερωθώ στην Σάλκε”.

Έφυγες πριν αναλάβει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ένας προπονητής που σου έδωσε κάποιες ευκαιρίες. Μετάνιωσες καθόλου που έφυγες από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι;
“Δεν μετανιώνω για τίποτα. Ήταν επιλογή μου να φύγω και να συνεχίσω στην Σάλκε. Το αν έπραξα σωστά ή όχι θα αποδειχθεί στο μέλλον”.

Φανταζόσουν πριν 5 χρόνια, ότι αυτή τη στιγμή θα προπονείσαι και θα είσαι συμπαίκτης μ’έναν θρύλο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ραούλ;
“Πραγματικά είναι ένα όνειρο να είσαι στην ίδια ομάδα με τον Ραούλ. Ένας εξαιρετικός παίκτης και απλός άνθρωπος. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου για το γεγονός ότι έχω συμπαίκτη έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή.”.

Στα όνειρά σου βρίσκεται και μια κλήση στην Εθνική Ανδρών. Άλλωστε είσαι μέλος σχεδόν όλων των μικρών Εθνικών ομάδων.
“Είναι τιμή για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδας. Εγώ είμαι από μικρός στις Εθνικές ομάδες. Ελπίζω κάποια στιγμή να αγωνιστώ και στην Ανδρών. Θα είναι πολύ τιμητικό για μένα”.

 Χούντελααρ και Σάρπεϊ για Παπαδόπουλο

Στο Γκέλζενκίρχεν βρήκαμε τον Κλάας Γιαν Χούντελααρ, αλλά και τον διεθνή Γκανέζο αμυντικό, Χανς Σάρπεϊ, οι οποίοι μας παραχώρησαν αποκλειστική συνέντευξη και φυσικά μας μίλησαν για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Χανς Σάρπεϊ:
“Πρόκειται για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή με εξαιρετικό χαρακτήρα. Φάνηκε αμέσως το ταλέντο του. Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο κέντρο της άμυνας, ενώ μπορεί να προσφέρει και ως αμυντικός χαφ. Έχω εξαιρετική σχέση μαζί του, όπως και με τον Βασίλη. Πρόκειται για εξαιρετικά παιδιά, που είναι προσηλωμένοι στους στόχους και στις υποχρεώσεις της ομάδας”.

Κλάας Γιαν Χούντελααρ:
“Ο Πάπα είναι δυνατός αμυντικός και όποτε κλήθηκε να βοηθήσει τα πήγε περίφημα. Είναι ταλαντούχος και σπουδαίο παιδί. Μπορεί η Σάλκε να πάρει πολλά απ’ αυτόν. Είναι καλό παιδί και παρά τις σκληρές προπονήσεις, δύσκολα βλέπεις να φεύγει το χαμόγελο από τα χείλη του”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.