Από τον Αμορόσο στον Φιρμίνο

Οι ακριβότερες μεταγραφές στις οποίες ενεπλάκησαν γερμανικές ομάδες.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόκτηση του Ρομπέρτο Φιρμίνο από τη Χοφενχάιμ και σύμφωνα με τους Γερμανούς, η πώληση του Βραζιλιανου από την ομάδα της Μπουντεσλίγκα στους «ρεντς» μπορεί να φτάσει τα 41 εκατ. ευρώ.

Αυτό το ποσό, καθιστά τη συγκεκριμένη μεταγραφή ως την ακριβότερη στην οποία συμμετείχε σύλλογος του γερμανικού πρωταθλήματος (για αγορά ή πώληση ποδοσφαιριστή), σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε η μετακίνηση του Χάβι Μαρτίνες από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Μπάγερν Μονάχου το 2012. 

Αναλυτικά τα πιο ακριβά deals στα οποία συμμετείχαν γερμανικές ομάδες. σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό SportBild:

– Μάρσιο Αμορόσο (25 εκατ. ευρώ)

Επτά χρόνια πριν φορέσει τη φανέλα του Άρη Θεσσαλονίκης, ο παλαίμαχος σήμερα Βραζιλιάνος στράικερ το 2001 έκανε ρεκόρ μεταγραφής για γερμανική ομάδα, με τη μετακίνηση από την Πάρμα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου αγωνίστηκε τρία χρόνια κατακτώντας μία φορά τη Μπουντεσλίγκα.

– Όουεν Χάργκριβς (25 εκατ. ευρώ)

Ο γεννημένος στον Καναδά Άγγλος μέσος, μετακόμισε το 2007 από τη Μπάγερν Μονάχου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντί 25 εκατ. ευρώ. Με τους «κόκκινους διαβόλους» κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ σε τέσσερα χρόνια γεμάτα από τραυματισμούς.

– Τιάγκο Αλκάνταρα (25 εκατ. ευρώ)

Ο 24χρονος σήμερα μέσος, γιός του Βραζιλιάνου παγκόσμιου πρωταθλητή με την Εθνική Βραζιλίας το 1994 Μαζίνιο (αλλά κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου), μετακόμισε από τη Μπαρτσελόνα στη Μπάγερν Μονάχου το 2013, ακολουθώντας τον Πεπ Γκουαρντιόλα, παλιό προπονητή του στους «μπλαουγκράνα».

– Φρανκ Ριμπερί (25 εκατ. ευρώ)

Ο Γάλλος εξτρέμ, έναν χρόνο μετά την ανάδειξή του ως δευτεραθλητής κόσμου με τους «τρικολόρ» το 2006, μεταπήδησε από τη Μαρσέιγ στη Μπάγερν αντί 25 εκατ. ευρώ. Στο Μόναχο έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ, 2 Σούπερ Καπ, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 1 Παγκόσμιο Συλλόγων, παρά τους συχνούς τραυματισμούς του.

– Μεχντί Μπενατιά (26 εκατ. ευρώ)

Ο Μαροκινός σέντερ μπακ, μετά από μία πολύ καλή σεζόν στη Ρόμα, μετακόμισε πέρσι το καλοκαίρι στη Μπάγερν αντί 26 εκατ. ευρώ, με τον Κώστα Μανωλά να παίρνει τη θέση του στο ρόστερ των «τζιαλορόσι».

– Χένριχ Μκιταριάν (27.5 εκατ. ευρώ)

Το καλοκαίρι του 2013, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έψαχνε τον αντικαταστάτη του Μάριο Γκέτσε και τον βρήκε στο πρόσωπο του Χένριχ Μκιταριάν, ο οποίος άφησε μετά από τρία χρόνια τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για τους «κιτρινόμαυρους», που ξόδεψαν 27.5 εκατ. ευρώ. Στα δύο χρόνια του στο Ντόρτμουντ, ο Αρμένιος έχει κατακτήσει ένα Σούπερ Καπ Γερμανίας.

– Αντρέ Σίρλε (32 εκατ. ευρώ)

Το 2013 η Τσέλσι απόκτησε τον Σίρλε αντί 21 εκατ. ευρώ από τη Βέρντερ Βρέμης, όμως παρά τη συμβολή του στην κατάκτηση του Μουντιάλ από τη Γερμανία το 2014, δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στα πλάνα του Μουρίνιο. Τον περασμένο Φεβρουάριο επέστρεψε στη Γερμανία για τη Βόλφσμπουργκ, με αποτέλεσμα στην ίδια σεζόν να στεφθεί τόσο πρωταθλητής Αγγλίας, όσο και Κυπελλούχος Γερμανίας!

– Έντιν Τζέκο (34 εκατ. ευρώ)

Έχοντας πετύχει 66 γκολ σε 111 συμμετοχές με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ (όπου κατέκτησε και τη Μπουντεσλίγκα το 2009), ο Βόσνιος στράικερ μετακόμισε στην Αγγλία για τη Μάντσεστερ Σίτι για 34 εκατ. ευρώ το 2011. Στους «γαλάζιους» μπορεί να μην είναι βασικός, αλλά έχει πετύχει αρκετά κρίσιμα τέρματα και έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Λιγκ Καπ και 1 Κομιούνιτι Σιλντ.

– Μάριο Γκόμες (35 εκατ. ευρώ)

Ο υψηλόσωμος στράικερ έκανε μεγάλη καριέρα στη Στουτγκάρδη από το 2003 έως το 2009, κατακτώντας και ένα πρωτάθλημα το 2007. Αυτό του έδωσε το εισιτήριο για τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία έσπασε το τότε μεταγραφικό ρεκόρ στη Γερμανία για να τον αποσπάσει από τους Σουηβούς. Στη Βαυαρία κατάκτησε 2 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ και 1 Τσάμπιονς Λιγκ, πριν πάει στη Φιορεντίνα το 2013.

– Μάριο Γκέτσε (37 εκατ. ευρώ)

Γέννημα – θρέμμα της Ντόρτμουντ και βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα και έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013 (αν και δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού), ο Γκέτσε μετακόμισε την ίδια χρονιά στη Μπάγερν Μονάχου, η οποία πλήρωσε 37 εκατ. ευρώ για να ενεργοποιήσει την ρήτρα του, σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες μεταγραφές του γερμανικού ποδοσφαίρου. Έχει ήδη κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τη Μπάγερν, ενώ πέτυχε και το νικητήριο γκολ της Γερμανίας στον τελικό του Μουντιάλ 2014.

– Χάβι Μαρτίνες (40 εκατ. ευρώ)

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα μέχρι σήμερα. Ο Βάσκος μέσος, μέλος της Εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε το Μουντιάλ 2010 και το Euro 2012, άφησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τη Μπάγερν λίγες εβδομάδες μετά τον θρίαμβο των «φούριας ρόχας» στο Κίεβο, με τους Βαυαρούς να ενεργοποιούν ρήτρα αποδέσμευσης 40 εκατ. ευρώ. Μετά από μία πολύ καλή πρώτη σεζόν που συνδυάστηκε με την κατάκτηση του τρεμπλ, ο Μαρτίνες ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, με αποκορύφωμα την περσινή περίοδο, όπου είχε μόλις μία συμμετοχή στη Μπουντεσλίγκα!

– Ρομπέρτο Φιρμίνο (41 εκατ. ευρώ)

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα ανήκει μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο δυναμικό της Λίβερπουλ, η οποία θα ξοδέψει 41 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Χοφενχάιμ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.