Οι πρωτάρηδες…

Δέκα έξι παίκτες ενδέχεται να πάρουν για πρώτη φορά γεύση SuperClassico αυτή την Κυριακή... Στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι 17, καθώς ο Βάλτερ Ερβίτι έχει στο ενεργητικό του μόλις 6 λεπτά συμμετοχής στο πιο πρόσφατο ντέρμπι Μπόκα-Ρίβερ.

Δέκα έξι παίκτες ενδέχεται να πάρουν για πρώτη φορά γεύση SuperClassico αυτή την Κυριακή… Στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι 17, καθώς ο Βάλτερ Ερβίτι έχει στο ενεργητικό του μόλις 6 λεπτά συμμετοχής στο πιο πρόσφατο ντέρμπι Μπόκα-Ρίβερ.

Την Κυριακή, στο «Μονουμεντάλ», τουλάχιστον ένα ποσοστό 72%  των ποδοσφαιριστών θα ζήσουν για πρώτη φορά την εμπειρία του SuperClassico. Οι προπονητές των δύο ομάδων δεν έχουν καταλήξει στις ενδεκάδες που θα χρησιμοποιήσουν, όμως οι επιλογές τους είναι μετρημένες… Και βάση των αριθμών η Μπόκα δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Για τη Ρίβερ Πλέιτ, 10 παίκτες αναμένεται να ντεμπουτάρουν σε SuperClassico. Ο Λέο Πόνσιο είναι ο μοναδικός παίκτης των «Μιγιονάριος» που έχει στο ενεργητικό του 4 παρουσίες σε ντέρμπι Ρίβερ-Μπόκα. Ο τεχνικός των «Εκατομμυριούχων», Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει πόσο σημαντικός παράγοντας είναι το ψυχολογικό κομμάτι, γι’ αυτό και μαζί με τον συνεργάτη του, Γκαμπριέλ Αμάτο ξεκίνησαν «φροντιστήριο» στους νέους παίκτες για το τι εστί SuperClassico.

Από τους 10 παίκτες που πιθανότατα θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε SuperClassico με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ, οι 7 θεωρούνται έμπειροι. Και πρόκειται για τους Μαρσέλο Μπαροβέρο (280 συμμετοχές σε Α’ και Β’ κατηγορία), Γκαμπριέλ Μερκάδο (187 συμμετοχές), Τζόναθαν Μποτινέλι (297 συμμετοχές), Κάρλος Σάντσες (207 συμμετοχές), Μαρτίν Αγίρε (164 συμμετοχές), Ροδρίγο Μόρα (160 συμμετοχές), Νταβίντ Τρεζεγκέ (594 συμμετοχές). Οι… άπειροι είναι οι Χερμάν Πετσέλα (12 συμμετοχές), Ραμίρο Φούνες Μόρι (33 συμμετοχές) και Εσεκιέλ Σιριλιάνο (50 συμμετοχές).

Για τη Μπόκα Τζούνιορς οι «πρεμιέρες» είναι λιγότερες… 6 ποδοσφαιριστές θα πάρουν γεύση από την ατμόσφαιρα του SuperClassico για πρώτη φορά. Στη κατηγορία αυτή θα μπορούσε να μπει και το όνομα του Βάλτερ Ερβίτι, ο οποίος έπαιξε μόλις 6 λεπτά στο ντέρμπι του Κλαουσούρα 2011. Στη νίκη 2-0 της Μπόκα στο «Μπομπονέρα» ο Ερβίτι είχε περάσει στο ματς στο 84ο λεπτό στη θέση του Πάμπλο Μόουτσε.

Οριόν, Αλμπίν, Σάντσες Μίνιο, Γκιγέρμο Μπουρδίσο, Πολ Φερνάντες και «Τάνκε» Σίλβα είναι οι 6 που θα ντεμπουτάρουν στο μεγάλο ντέρμπι με τη φανέλα της Μπόκα.
Δεν έχουν πάρει γεύση από το μεγαλύτερο ντέρμπι στον πλανήτη, αλλά οι… αριθμοί τους κόντρα στους «Μιγιονάριος» είναι καλοί… Ο γκολκίπερ της Μπόκα, σε 12 ραντεβού με τη Ρίβερ ως παίκτης της Εστουδιάντες ή της Σαν Λορέντσο, έχει 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Μόλις μία φορά έχει ηττηθεί και ο Λεάντρο Σομόσα, ο οποίος με τη φανέλα της Βελές Σάρσφιλντ έχει ακόμα 6 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ο Σαδιάγο Σίλβα έχει 3 νίκες και 4 ήττες, έχοντας όμως παραβιάσει την εστία της Ρίβερ 4 φορές. Την τελευταία φορά που πάτησε το πόδι του στο «Μονουμεντάλ» σκόραρε δύο φορές στις 13 Μαρτίου του 2011 με τη Βελές να κερδίσει 2-1.

Επίσης, υπάρχουν και 2 ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία. Ο «Φλάκο» Σκιάβι, ο οποίος μετράει 10 συμμετοχές (4 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες) και ο Κλεμέντε Ροντρίγκες με 12 παρουσίες σε SuperClassico (5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.