Απάντηση του προπονητή του Μαρόκου για τη διαιτησία στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο προπονητής της εθνικής Μαρόκου, Ουαλίντ Ρεγκραγκί, έβαλε τέλος στα σενάρια και τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν γύρω από τη διαιτησία στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί εύνοιας προς τη διοργανώτρια χώρα.

Λίγες ώρες πριν από τον ημιτελικό με τη Νιγηρία στο Ραμπάτ (14/1, 22:00 ώρα Ελλάδας), ο Μαροκινός τεχνικός δήλωσε:

«Είναι πάντα ντροπή να πηγαίνουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει ότι τα παιχνίδια κερδίζονται πάντα με αυτόν τον τρόπο. Ας μην κοροϊδευόμαστε, στην αφρικανική ήπειρο πάντα υπήρχαν αμφιβολίες και διαμάχες.

Εσείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνετε τη δουλειά σας. Ένα πέναλτι μπορεί να δοθεί σε έναν αγώνα και να μη δοθεί σε έναν άλλο. Ένα χέρι σφυρίζεται σε ένα ματς και όχι σε άλλο. Παρακολουθώ πολλά παιχνίδια, γιατί έχουμε πολλούς παίκτες στην Ευρώπη, και οι ίδιες διαμάχες υπάρχουν παντού, είτε στην Αφρική είτε στην Ευρώπη. Είναι ντροπή να πιστεύουμε θεωρίες συνωμοσίας.

Ο μόνος τρόπος να κερδίσεις είναι μέσα στο γήπεδο, κερδίζοντας τα παιχνίδια σου. Δεν με έχετε ακούσει ποτέ να μιλάω για τη διαιτησία μετά από αγώνα.»