Σενεγάλη-Αίγυπτος 4-2(πέν., 0-0 κ.αγ., παρ.): Το σήκωσε κι έγραψε ιστορία!

Η Σενεγάλη έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής για πρώτη φορά, επικρατώντας το βράδυ της Κυριακής (6/2) στη διαδικασία των πέναλτι της Αιγύπτου

Το τρόπαιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής πήγε το βράδυ της Κυριακής (6/2) για πρώτη φορά στη Σενεγάλη! Στο Paul Biya Stadium, στο Olembé της Yaoundé στο Καμερούν, επικράτησε με σκορ 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι της Αιγύπτου, σε ένα ματς που τελείωσε χωρίς γκολ (0-0) τόσο στην κανονική διάρκειά του, όσο και στην παράταση.

Η Εθνική ομάδα των Μανέ, Κουλιμπαλί και Μεντί, ήταν η μεγάλη νικήτρια σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε ρώσικη ρουλέτα στο φινάλε του. Μεγάλοι χαμένοι ο Μοχάμεντ Σαλάχ και η παρέα του, βεβαίως, που είχαν υψηλές βλέψεις να καθίσουν στον ποδοσφαιρικό θρόνο της Αφρικής για όγδοη φορά, καθώς η χώρα του Νείλου είναι η πολυνίκης του θεσμού με επτά κατακτήσεις, όμως, δεν τα κατάφεραν.

Στο 4ο ο Σαλιού Σις της Σενεγάλης ανατράπηκε από τον Αμπντελμονέμ. Ο Γκαμπάσκι σήκωσε τείχος στην εστία της Αιγύπτου, όμως, αποκρούοντας το πέναλτι του Μανέ κι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς χάθηκε. Ο Μανέ είχε κι άλλη καλή στιγμή στο 23ο, ενώ ο Σαλάχ από πλευράς Αιγύπτου είχε στο 43ο τη δική του καλή στιγμή, χωρίς να βρει κάποιος από τους δύο δίχτυα.

Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια τελείωσε χωρίς γκολ. Το ίδιο συνέβη και στην παράταση. Οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Σε αυτή τη διαδικασία, ο Μανέ μίλησε τελευταίος για τη Σενεγάλη. Πρώτος ο Κουλιμπαλί έκανε το 1-0 για τη Σενεγάλη. Ισοφάρισε ο Ζίζο, 1-1. Ο Ντιαλό έκανε το 2-1 για τη Σενεγάλη. Ο Αμπντελμονέμ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι κι έμεινε το 2-1. Ο Μπούνα Σαρ σούταρε, όμως, απέκρουσε ο Γκαμπάσκι κι έμεινε και πάλι το 2-1. Ο Χαμντί σκόραρε κι έκανε το 2-2 για την Αίγυπτο. Ο Ντιένγκ πέτυχε γκολ κι έγραψε το 3-2 για τη Σενεγάλη. Ο Λασέεν δεν τα κατάφερε, καθώς απέκρουσε ο Μεντί κι έμεινε το 3-2. Τελευταίος ο Μανέ, σκόραρε, έκανε το 4-2 και η Σενεγάλη είναι η νέα βασίλισσα της Αφρικής!

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλ. Σισέ): Ε. Μεντί, Μπ. Σαρ, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Σις, Ν. Μεντί, Κουγιατέ (66’ Π. Γκέιγ), Ι. Σαρ (77’ Ντιά), Ι. Γκέιγ, Μανέ, Ντιεντιού (77’ Ντιένγκ)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Ελ Σ. Ελ-Ντιζουί): Γκαμπάσκι, Ασχούρ, Αμπντελμονέμ, Ελ Βενς, Φοτούχ, Ελνένι, Φατί (99′ Λασίν), Σουλάγια (59′ Τρεζεγκέ), Σαλάχ, Μοχάμεντ (59′ Χαμντί), Μαρμούς (59′ Ζίζο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.