Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 2’ με τον Μαχίμ Εμρέλι, στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψής του στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Τζαρκ Σέλερ στο 20’, ο οποίος βρήκε πρώτη φορά δίχτυα τη φετινή σεζόν. Ο Ιλίας Ανσά στο 49’ έδωσε το προβάδισμα στην Πάντερμπορν, με το έκτο φετινό του γκολ σε 32 συμμετοχές, ενώ ο Σβεν Μίχελ στο 77’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιαν Ράιχερτ και με το πέμπτο φετινό του γκολ σε 25 ματς «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για την ομάδα του. Το μόνο που κατάφερε η Νυρεμβέργη ήταν να μειώσει το σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το δεύτερο γκολ του Εμρέλι στην αναμέτρηση και έβδομο συνολικά στη σεζόν σε 21 συμμετοχές.
Η Πάντερμπορν τελείωσε τον αγώνα με 16 τελικές, από τις οποίες οι έξι ήταν στην αντίπαλη εστία, ενώ η Νυρεμβέργη είχε τρεις τελικές, από τις οποίες οι δυο πήγαν στην αντίπαλη εστία. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας με 59% και καλύτερη ακρίβεια στις πάσες με ποσοστό 89%, όμως ήταν ακίνδυνοι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Αυτή ήταν η 13η φετινή νίκη της Πάντερμπορν και έκτη εκτός έδρας, ενώ η Νυρεμβέργη γνώρισε τη δωδέκατη ήττα της και πέμπτη εντός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν πλέον τρία σερί ματς των δυο ομάδων, στο οποία έχουν πανηγυρίσει τη νίκη. Παράλληλα, έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών που είχαν στα προηγούμενα ματς. Στην ιστορία των αναμετρήσεων των δυο ομάδων, η Πάντερμπορν πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της σε 13 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
Με αυτό το τρίποντο, η Πάντερμπορν έφτασε τους 48 βαθμούς και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με την Έλβερσμπεργκ. Επίσης, βρίσκεται στο -4 από την κορυφή στην οποία βρίσκεται το Αμβούργο, με ένα ματς λιγότερο. Η Νυρεμβέργη έμεινε στους 44 βαθμούς και στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.