Κίελο – Κολονία: Για μία θέση στα «σαλόνια»!

To Kίελο θέλει να γράψει ιστορία ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην Μπουντεσλίγκα, η Κολονία ψάχνει νίκη παραμονής στα «σαλόνια».

Οι δύο ομάδες μονομαχούν το Σάββατο (19:00) στο Holstein-Stadion στον επαναληπτικό των μπαράζ για παραμονή/άνοδο στα «σαλόνια», με το Κίελο της β’ κατηγορίας να έχει το πάνω χέρι μετά τη νίκη του με 1-0 στο πρώτο ματς.

Η ομάδα του Όλε Βέρνερ θέλει να γράψει ιστορία, καθώς ο σύλλογος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν στην ιστορία του στην Μπουντεσλίγκα και καλείται απλά να αποφύγει την ήττα για να παίξει στην πρώτη κατηγορία του χρόνου, 100 ακριβώς χρόνια μετά την κατάκτηση του μοναδικού τίτλου πρωταθλήτριας Γερμανίας (1912) που έχει στην τροπαιοθήκη της!

Η ομάδα από την πόλη της Β. Γερμανίας, μας έχει συνηθίσει στις εκπλήξεις φέτος καθώς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, βγάζοντας εκτός την Μπάγερν στα πέναλτι, με πρωταγωνιστή τον ελληνικής καταγωγής τερματοφύλακα Γιάννη Γκέλιο, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί βασικός και απόψε.

Ωστόσο η προϊστορία δεν είναι υπέρ των «γλάρων». Από το 2008-09 και την επανακαθιέρωση των μπαράζ ανόδου/παραμονής, μόνο 3 ομάδες της β’ κατηγορίας κατάφεραν να κατακτήσουν την άνοδο, με τις ομάδες της Μπουντεσλίγκα να κατακτούν την παραμονή στις υπόλοιπες εννέα περιπτώσεις.

Η Κολονία ελπίζει η παράδοση να διατηρηθεί και ο προπονητής Φρίνχελμ Φούνκελ να παραδώσει την ομάδα στον διάδοχό του Στέφεν Μπάουμγκαρτ στα «σαλόνια» και όχι στη β’ κατηγορία…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.