Μάτος: “Επέστρεψα για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου” (pic)

Ο Βραζιλιάνος, πρώην άσος του ΠΑΟΚ και νυν της Βάσκο ντα Γκάμα, επέκτεινε τη συνεργασία του με τη βραζιλιανική ομάδα και μίλησε για όλους και για όλα

Στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε. Ο λόγος για τον Λέο Μάτος, που μετά από τέσσερα χρόνια στην Τούμπα επέστρεψε στην πατρίδα του.

Ο 35χρονος – πλέον – Βραζιλιάνος συνεχίζει την καριέρα του στην Βάσκο ντα Γκάμα, παρά τα όσα σχετικά πρόσφατα ακούστηκαν/γράφτηκαν επέκτεινε τη συνεργασία του γι’ άλλα δύο χρόνια εξηγώντας το γιατί σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα “www.uol.com.br”: «Μίλησα με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Αλεξάντρε Πάσαρο και μου ζήτησε να ανανεώσω το συμβόλαιό μου, αλλά μου είπε ότι θα ήταν δύσκολο για τον σύλλογο να διατηρήσει το επίπεδο των απολαβών που είχα, καθώς, λόγω του υποβιβασμού, η κατάσταση στην ομάδα είναι δύσκολη. Κάναμε μια συμφωνία. Tο συνολικό ποσό που επρόκειτο να πάρω μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, να καλύπτει όλο το διάστημα μέχρι και το τέλος της επόμενης και να ανανεώσω το συμβόλαιό μου. Ετσι, η Βάσκο δεν θα χρειαστεί να δώσει επιπλέον χρήματα για μένα στα επόμενα δύο χρόνια. Νομίζω ότι ήταν μία καλή συμφωνία και για τις δύο πλευρές».

Γυρίζοντας το χρόνο πιο πίσω αναφέρθηκε στην απόφασή του να πάει στην Βάσκο Ντα Γκάμα: «Όταν αποφάσισα να επιστρέψω στην Βραζιλία, το έκανα για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, τους φίλους μου και επίσης λόγω της πρόκλησης που μου δημιουργούσε η Βάσκο. Μετά από πέντε μήνες, λόγω ενός υποβιβασμού, δεν ήταν σωστό να αλλάξω όλα τα πλάνα μου. Είμαι εδώ κάθε μέρα, βλέπω την προσπάθεια του νέου προέδρου, το νέο πρότζεκτ να ξαναστηθεί η ομάδα οικονομικά και αγωνιστικά. Νιώθω προνομιούχος να είμαι μέλος της Βάσκο».

Για το γκολ κόντρα στην ομάδα από την οποία άρχισε την καριέρα του, τη Φλάμενγκο: «Πιο σημαντικό από το γκολ για μένα, ήταν η εμφάνιση και η νίκη της ομάδας. Νομίζω θα είναι κλειδί για την συνέχεια. Προφανώς, για μένα το γκολ ήταν ιδιαίτερο γιατί το πέτυχα κόντρα σε μία ομάδα στην οποία αγωνίστηκα».

Για την προσαρμογή του στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο μετά από χρόνια απουσίας στην Ευρώπη: «Θέλει μεγάλη ανάλυση το πώς έπαιξα τους πρώτους μήνες στη Βάσκο. Σίγουρα, πλέον έχω προσαρμοστεί πολύ περισσότερο στο βραζιλιάνικο στυλ ποδοσφαίρου. Εδώ παίζεται με λιγότερες επαφές και οι παίκτες πέφτουν πιο εύκολα με στόχο να παρασύρουν τον διαιτητή στο λάθος. Είναι διαφορετική η κουλτούρα, αλλά προσαρμόζομαι».

Για τον Λέο Ζαμπά: «Είναι πολύ ταλαντούχος, από την Κορίνθιανς πήγε στη Ρωσία και μετά στον ΠΑΟΚ που την πρώτη σεζόν του πήρε το νταμπλ. Όμως, είχε έναν τραυματισμό, εγχειρίστηκε και έμεινε σχεδόν έναν χρόνο εκτός, χρειάζεται χρόνο συμμετοχής και στη Βάσκο θα έχει τις ευκαιρίες».

Για τον Αμπέλ Φερέιρα: «Δεν έχουμε βρεθεί καθόλου, παρακολουθώ την πορεία του. Έχει θετική πορεία κατακτώντας το Copa Libertadores και το Κύπελλο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.