European Super League Live: Όλες οι εξελίξεις

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την απόφαση 12 ευρωπαϊκών ομάδων να προχωρήσουν στην δημιουργία μίας νέας διοργάνωσης με την ονομασία European Super League. Το Novasports.gr τις παρακολουθεί και σας μεταφέρει τα πάντα.

Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε προβλέψει τη δημιουργία μια κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας από το 2009.

Ανέβηκαν οι μετοχές της Γιουβέντους και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την ανακοίνωση των δύο συλλόγων για τη συμμετοχή στην European Super League.

Ο προπονητής της Μπάγερν, Χάνζι Φλικ με δηλώσεις του επεσήμανε ότι η δημιουργία της νέας ευρωπαϊκής λίγκας δεν θα κάνει καλό στο ποδόσφαιρο.

Επίθεση κατά των Αντρέα Ανιέλι και Εντ Γούντγουορντ για το θέμα της νέας ευρωπαϊκής λίγκας εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσεφερίν.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν τόνισε ότι οι παίκτες των ομάδων της νέας λίγκας δεν θα παίξουν σε Μουντιάλ και Euro.

Την αντίθεση τους για την ένταξη της Λίβερπουλ στην European Super League έδειξαν οι οπαδοί της σηκώνοντας πανό έξω από το «Άνφιλντ».

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ο τελευταίος από τους 12 συλλόγους που υπογράφουν την δημιουργία της European Super League, γνωστοποιώντας επίσημα τη συμμετοχή της στο project.

Μετά την Ντόρτμουντ και την Μπάγερν και η Λειψία απέρριψε τη νέα λίγκα παραμένοντας υπό την σκέπη της UEFA.

Μέσω του προέδρου της, Πίντο ντα Κόστα, η Πόρτο γνωστοποίησε ότι αρνήθηκε πρόταση να συμμετέχει κι εκείνη στην European Super League.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα τόνισε πως η δημιουργία της European Super League είναι αποτέλεσμα των οικονομικών προβλημάτων των ευρωπαϊκών ομάδων.

Βόμβα στην Ιταλία, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα από τη γειτονική χώρα τρεις ομάδες ζητούν την αποβολή των Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους από την Serie A.

Κατά της European Super League τάχθηκε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και διαχώρισε τη θέση του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

H La Liga, καταδίκασε τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League, στην οποία αποφάσισαν να συμμετέχουν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ αποφάσισε να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακαίνιση του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, προκειμένου να είναι έτοιμο για την European Super League.

Την ώρα που το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει διαταραχθεί, μετά την είδηση “βόμβα” για τη δημιουργία της European Super League, η UEFA ενέκρινε το πλάνο της για αναδόμηση και αναβάθμιση του Champions League από το 2024.

Πριν από λίγο ο Αντρέα Ανιέλι υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA).

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση της European Super League, από πίσω βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, η JP Morgan.

Η Ντόρτμουντ διαχώρισε τη θέση της, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον τάχθηκε κατά της δημιουργίας της European Super League.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Μπαρτσελόνα, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τη στάση των γαλλικών ομάδων.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος επιτέθηκε στους “μεγάλους” της Αγγλίας, την ίδια στιγμή που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχώρησε από την Ένωση των Ευρωπαϊκών Συλλόγων.

Αντίθετα, οι οπαδοί των αγγλικών ομάδων εμφανίζονται κάθετα αρνητικοί στη νέα διοργάνωση. Μάλιστα, η UEFA απειλεί τις ομάδες με άμεσο αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της, ενώ η Premier League σκοπεύει να μην δώσει άδεια συμμετοχής στους ιδρυτικούς συλλόγους της European Super League.

Θέση επί του θέματος πήρε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, καθώς φυσικά και οι Φλορεντίνο Πέρεθ και Αντρέα Ανιέλι.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τις ομάδες, τόσο από τη Σπαρτάκ Μόσχας, όσο και από τους οπαδούς της Λίβερπουλ, οι οποίοι τάχθηκαν απέναντι στη συγκεκριμένη κίνηση.

Παρόλα αυτά, οι 12 ιδρυτικές ομάδες φρόντισαν να ανακοινώσουν τη συμμετοχή τους στη νέα διοργάνωση.

Φυσικά, άμεση ήταν η αντίδραση της FIFA, η οποία με επίσημη ανακοίνωση τόνισε πως απορρίπτει την European Super League.

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση ότι 12 ευρωπαϊκές ομάδες προχωρούν στην δημιουργία μίας νέας διοργάνωσης με την ονομασία European Super League.

Μάλιστα η ομοσπονδία της Δανίας πρότεινε την αποβολή των Ρεάλ Μαδρίτη, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ύστερα από την απόφαση του να ενταχθούν στην διοργάνωση European Super League.

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσεφερίν αναφέρθηκε στον Αντρέα Ανιελί, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει δει μεγαλύτερο ψεύτη.

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι ποδοσφαιριστές της Λιντς λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τη Λίβερπουλ για την Super League.

Μίλαν, Γιουβέντους και Ίντερ ξεκαθάρισαν ότι επιθυμία τους είναι να συνεχίσουν τις ποδοσφαιρικές τους υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Serie A.

Αιχμηρά ήταν τα σχόλια της Τορίνο για την απόφαση τόσο της Γιουβέντους, όσο και της Ίντερ να αγωνιστεί στην European Super League.

Ηχηρό “όχι” από ισπανική και αγγλική ομοσπονδία για τη δημιουργία της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μάλιστα η ομοσπονδία του νησιού προγραμμάτισε σύσκεψη προκειμένου να συζητήσει το φλέγον θέμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.