Μικρή μεταβολή για τον Γκιώνη στο Olympic Qualification Ranking

Με την είσοδο του Απριλίου η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέδωσε τον νέο πίνακα αξιολόγησης προκριματικού χαρακτήρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Olympic Qualification Ranking κυκλοφορεί κάθε μήνα, περιλαμβάνει αθλητές και αθλήτριες, που μπορούν ν’ αγωνιστούν στο Ολυμπιακό τουρνουά και προχωρά με βάση τις αρχές του εβδομαδιαίου, από φέτος, ITTF Table Tennis World Ranking.

Η κατάταξη του Απριλίου επιφύλαξε μικρή αλλαγή για τον Παναγιώτη Γκιώνη. Από το νούμερο 49 τον Μάρτιο υποχώρησε στο νούμερο 52 κι από την 7η θέση ανάμεσα στους αθλητές, που δεν έχουν πάρει ακόμη την πρόκριση για το Τόκιο, πήγε στην 8η. Τον προσπέρασε ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ, ο οποίος μέσα στον προηγούμενο μήνα πήρε μέρος και στα δύο όπεν του Middle East Hub στο Κατάρ, το WTT Contender και το WTT Star Contender.

Ο Έλληνας άσος περίμενε αυτή την αλλαγή, η οποία ωστόσο δεν μικραίνει καθόλου την προοπτική της 5ης ολυμπιακής συμμετοχής του. Οι θέσεις πρόκρισης, που θα δοθούν από τον Ολυμπιακό πίνακα, θα οριστικοποιηθούν αφού τελειώσουν όλα τα ηπειρωτικά Προολυμπιακά τουρνουά και μπορεί να είναι ακόμη και 13.

Ο Γκιώνης έχει τώρα μπροστά του το Προολυμπιακό της Ευρώπης και την ίδια ώρα παραμένει σε ευνοϊκό σημείο για να πάρει, εφόσον χρειαστεί, το πολυπόθητο «εισιτήριο» μέσω ranking.

Το άδικο για τον κορυφαίο αμυντικό είναι ότι δεν αξιολογήθηκε το Παγκόσμιο Προολυμπιακό της Ντόχα, που επίσης έγινε τον Μάρτιο. Με τα αποτελέσματά του θα είχε σίγουρα βελτίωση και θα ήταν πιο άνετος στην υπόθεση Τόκιο.

Υπολογίστηκαν μόνο τα διαδοχικά επαμειβόμενα όπεν και γι’ αυτό ο Σίρουτσεκ είχε το βαθμολογικό όφελος. Τον Ιούνιο είναι το καθοριστικό χρονικό σημείο για τις προκρίσεις μέσα από το ranking list. Ανεπίσημα η ITTF έχει πει ότι δεν θ’ αξιολογηθεί καμία άλλη διοργάνωση μέχρι τότε κι αν είναι έτσι τότε δεν θα προκύψει και καμία ουσιαστική βαθμολογική διαφοροποίηση.

* Έγινε διαδικτυακά προχτές η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και δύο θέσεις, που ορίζει το καταστατικό της ομοσπονδίας, καλύφθηκαν με ισάριθμες εκπροσώπους του γυναικείου φύλου. Έφορος υλικού ανέλαβε η Μαρία Μοίρου και ειδική γραμματέας η Πολυξένη Στάθη. Εξάλλου, έγινε και ψήφιση για τον αναπληρωματικό αθλητή εκπρόσωπο στη διοίκηση και θα είναι η Γεωργία Ζαβιτσάνου.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.