Super League Premier League La Liga Bundesliga Ligue 1 Euroleague

Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό: Στην Πορτογαλία για τη νέα πρόκληση η ελληνική αποστολή

Με την αναχώρηση της αποστολής άνοιξε από σήμερα ουσιαστικά το κεφάλαιο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και θα την απασχολήσει σε ολόκληρη την επόμενη βδομάδα.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου αναχώρησαν σήμερα για το Γκιμαράες της Πορτογαλίας όπου από τις 21 μέχρι τις 25 Απριλίου θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική εκδήλωση της προολυμπιακής διαδικασίας. Το τουρνουά της γηραιάς ηπείρου θα δώσει 5 προκρίσεις στους άνδρες και 4 στις γυναίκες και όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι εύχονται να είναι και τα γαλανόλευκα χρώματα μέσα σε αυτές.

Στο Γκιμαράες εκπροσωπεί το άθλημα η ίδια τριάδα αθλητών, που είχε πάρει μέρος τον προηγούμενο μήνα και στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του Κατάρ. Αρχηγός της αποστολής είναι, όπως στην Ντόχα, ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής, ενώ σημαντική προσθήκη αποτελεί η παρουσία του 28άχρονου πρωταθλητή Γιώργου Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος πήγε στην Πορτογαλία με την ιδιότητα του φυσιοθεραπευτή, αλλά την ίδια ώρα θα βοηθάει τους τρεις αθλητές και στην προπόνηση.

Τα παιδιά ολοκλήρωσαν χτες την προετοιμασία τους σε ελληνικό έδαφος και λόγω του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου στις συνθήκες «φούσκας» της διοργάνωσης θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι να τη συνεχίσουν στον τόπο των αγώνων. Υποβλήθηκαν σε δύο μοριακά τεστ μέσα στην εβδομάδα, θα κάνουν άλλο ένα με τη άφιξη στη χώρα της ιβηρικής και θα μπουν σε καραντίνα 48 ωρών. Μετέβησαν στο Οπόρτο μέσω Γενεύης και οδικώς φτάνουν το απόγευμα στο Γκιμαράες, που απέχει μία ώρα. «Προετοιμαστήκαμε καλά, έχουμε πολύ δυνατή ψυχολογία και πάμε να πάρουμε προκρίσεις», αρκέστηκε να πει λακωνικά ο Κώστας Βατσακλής σήμερα το πρωί.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, που έχει πάρει και δύο προκρίσεις μέσα από Προολυμπιακά Ευρωπαϊκά τουρνουά, ενσαρκώνει φυσικά τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης για πρόκριση. Στην Ντόχα τον Μάρτιο έχασε δύο ευκαιρίες να τελειώσει την υπόθεση, στο Γκιμαράες θέλει να είναι πιο αποτελεσματικός και να εξασφαλίσει την 5η συνεχόμενη ολυμπιακή παρουσία του. Σημαντικό επίσης ότι είναι μέσα στα τέσσερα πρώτα φαβορί και πάει απευθείας στο στάδιο 2 της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ETTU για τους αγώνες ο Έλληνας αμυντικός είναι νούμερο 3 κι επιπλέον, κορυφαία ονόματα, όπως ο Άγγλος Λίαμ Πίτσφορντ και ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σασμόνοφ δεν δήλωσαν (προφανέστατα επειδή αναμένεται να περάσουν για το Τόκιο μέσα από την παγκόσμια κατάταξη), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ακύρωσε τη συμμετοχή του το νούμερο 1 του τουρνουά, ο Αυστριακός Ρόμπερτ Γκάρντος.

Ο Σγουρόπουλος και η Τόλιου θ’ αρχίσουν την προσπάθειά τους από τα γκρουπ του σταδίου 1. Θέλουν αρχικά να περάσουν στην επόμενη φάση κι από κει και πέρα να εμφανιστούν όσο γίνεται πιο δυνατοί για να κυνηγήσουν την υπέρβαση της ολυμπιακής πρόκρισης. Στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό του Κατάρ είχαν αποκλειστεί και οι δύο στον πρώτο τους αγώνα.

  • Η χώρα μας θα έχει εκπροσώπηση στο οργανωτικό κομμάτι σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση, καθώς η Θεσσαλονικιά Μαρία Τσίπου θα είναι στο Multiusos de Guimarães αναπληρώτρια επιδιαιτήτρια.
  • Η κλήρωση για το αρχικό στάδιο των αγώνων θα διεξαχθεί την Τρίτη.
  • Οι συνολικές συμμετοχές πρόκειται να είναι 38 στους άνδρες και 41 στις γυναίκες.
  • Το σύστημα διεξαγωγής θα το περιγράψουμε αναλυτικά και πάλι τις προσεχείς ημέρες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας