Νίζνι Νόβγκοροντ – ΑΕΚ 88-60: Βαριά ήττα για την Ένωση (hls)

Κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο η "Ένωση" που χρειάζεται νίκες στα δυο τελευταία παιχνίδια των "16" για την πρόκριση στο Final-8.

Η Νίζνι…έτρεχε με μια ταχύτητα μεγαλύτερη από την ΑΕΚ για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση της στο Final-8 του Champions League, η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε ούτε να… «μακιγιάρει» τις σημαντικές ελλείψεις της στην θέση του σέντερ και το τελικό σκορ (88-60) ήταν η κατάληξη της τέταρτης ρωσικής νίκης και της δεύτερης προδιεγραμένης ήττας για την «Ένωση». Πρωταγωνιστές στην επίθεση της Νίζνι ήταν οι Βοροντσέβιτς και Σέπερντ, ενώ για την ΑΕΚ, μόνο ο Μωραϊτης, με τους 13 πόντους από το πρώτο ημίχρονο, ήταν και ο μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό. Χαμηλή «πτήση» από τους Λάνγκφορντ και Μέικον.
Η πρόκριση της ΑΕΚ (2 νίκες-2 ήττες) στο Final-8, θα κριθεί στα δυο επόμενα παιχνίδια της, με την Τούρκ Τέλεκομ, εκτός έδρας και με την Νίζνι, στο ΟΑΚΑ, καθώς χρειάζεται ισάριθμες νίκες για να την εξασφαλίσει.

Η Νίζνι μπήκε στην θέση του «πιλότου» από το πρώτο δεκάλεπτο και με σαφή προσανατολισμό αξιοποίησης των ψηλών παικτών της, λόγω της αντίστοιχης…λειψανδρίας στην ΑΕΚ, από τις απουσίες των Μορέιρα, Μαυροειδή, Σλότερ και Γόντικα, δημιούργησε προβάδισμα 10 πόντων (25-15), το οποίο και αύξησε σε 16 στο τέλος του ημιχρόνου (46-30). Η ΑΕΚ γνωρίζοντας τις αδυναμίες της, επιχείρησε να μεταφέρει το κέντρο βάρους του παιχνιδιού της, στην περιφερειακή γραμμή της, αλλά με εξαίρεση τον Μωραϊτη (11π.), η ευστοχία των Μέικον και Λάνγκφορντ, δεν ήταν ικανοποιητική. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, είχαν συνολικά 8/19 δίποντα, 3/11 τρίποντα και κέρδισαν εφτά λιγότερα ριμπάουντ από τους γηπεδούχους (23-16). Η «Ένωση» έφτασε στο μείον 9 (37-28 στο 17’), η Νίζνι «απάντησε» με σερί 9-2 και πήγε στα αποδυτήρια, με διψήφια διαφορά, την οποία «εκτόξευσε» στους 28 πόντους (65-37 στο 27’). Η κατάρρευση της ΑΕΚ, ήταν αναμενόμενη από τις σημαντικές ελλείψεις που είχε και όπως συνέβη στο πρόσφατο παιχνίδι της με την Στρασμπούρ, δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί την ανώτερη αντίπαλο της.

Δεκάλεπτα: 25-15, 46-30, 71-42,

Διαιτητές: Γκλίσιτς (Σερβία), Τόμας Γιασεβίτσιους (Λιθουανία) και Αντρέι Σαράπα (Λευκορωσία).

Τα στατιστικά του αγώνα
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.