Χαοτικές οι διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τις "μπλε" να παίρνουν θριαμβευτικά την πρόκριση στα προημιτελικά του EuroBasket Γυναικών!

Μία… μάλλον αναμενόμενη έκβαση είχε η αναμέτρηση μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας, για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου του EuroBasket Γυναικών! Το απόγευμα του Σαββάτου (21/6), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι δύο ομάδες που συναπάρτιζαν τον όμιλο της Εθνικής μας στη διοργάνωση, μαζί με την αποψινή της αντίπαλο, την Τουρκία είχαν τεράστια ποιοτική διαφορά.

Οι Γαλλίδες με τη εκκωφαντική τους νίκη, 111-37, έκαναν το 3/3 στη φάση των ομίλων και προκρίθηκαν… πανηγυρικά στις “8”, ενώ από την άλλη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελβετίας επιστρέφει στη χώρα του με τρεις βαριές ήττες στις αποσκευές.

Η αναμέτρηση

Στα αγωνιστικά που με τέτοιο μεγάλο σκορ μικρή σημασία έχουν, οι Γαλλίδες μπήκαν στο ματς με ένα εντυπωσιακό 10-0, που διαμορφώθηκε από τις Αγιαγί, Σαλόν και Μπερνί. Η συνέχεια… ανάλογη της διαφορά των δύο ομάδων, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το ευρύ 25-9. Κι όμως, αυτή δεν ήταν η χειρότερη περίοδος για την ομάδα της Ελβετίας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο σκόραρε μόλις πέντε πόντους συνολικά, με τη Γαλλία να τρέχει σερί 19-0, από το 41-13 έως το 60-13.

Το ίδιο.. σενάριο και στο δεύτερο ημίχρονο, με το σύνολο του Τουπάν, να μην… κατεβάζει ταχύτητα και να συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς. Η διαφορά είχε ξεφύγει από πολύ νωρίς, με την αναμενόμενη “100άρα” να έρχεται 2:52 πριν το φινάλε της αναμέτρησης, όταν η Φοποσί έγραψε το 100-33.

Το φινάλε βρήκε την Ζανέλ Σαλόν να έχει 23 πόντους, τους περισσότερους από κάθε άλλη παίκτρια στην αναμέτρηση, με την Βαλεριάν Αγιαγί να ακολουθεί με 19. Διψήφιες για τις Γαλλίδες ήταν και οι Μπροσάν και η Φοποσί με 15 πόντους.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης