Πιτίνο: “Μας βοήθησε η πανδημία του κορωνοϊού”

Ο Ρικ Πιτίνο αποκάλυψε πως η πανδημία του κορωνοϊού βοήθησε το Iona στη στελέχωση του ρόστερ του.

Ο Ρικ Πιτίνο αποκάλυψε πως η πανδημία του κορωνοϊού βοήθησε το Iona στη στελέχωση του ρόστερ του. Ο Αμερικανός κόουτς εξήγησε πως η αβεβαιότητα που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα, του έδωσε την ευκαιρία να φέρει στην ομάδα του οκτώ παίκτες. Παράλληλα, αποκάλυψε ποια ήταν καλύτερη περίοδος της καριέρας του.

Αρχικά, ο Πιτίνο δήλωσε στο περιοδικό “Forbes”: “Έπρεπε να φέρουμε οκτώ παίκτες και να χτίσουμε ξανά το πρότζεκτ, αλλάζοντας το 70% της ομάδας. Αν δεν υπήρχε η διακοπή με τον κορωνοϊό δε θα μπορούσαμε να φέρουμε τη μεγαλύτερη τάξη που στρατολόγησα ως προπονητής σε αυτό το επίπεδο. Αν ο καθένας μπορούσε να πάει όπου θέλει, τότε δε θα παίρναμε αυτούς τους οκτώ παίκτες. Έπρεπε να πάρουν αποφάσεις. Νομίζω πως οι έξι από τους οκτώ δε γνώριζαν καν πού βρίσκεται το Iona ή σε ποια πολιτεία είναι. Μας βοήθησε η κατάσταση με τον κορωνοϊό. Είδα το ποτήρι μισογεμάτο και προσπάθησα να το γεμίσω μέχρι πάνω. Αν θα έπρεπε να φέρω τρεις – τέσσερις παίκτες, οι συνθήκες με τον κορωνοϊό δε θα βοηθούσαν. Όμως, όταν πρέπει να φέρεις οκτώ αθλητές και εκείνοι δεν μπορούν να επισκεφτούν άλλα κολέγια, τότε κάτι θετικό σου συμβαίνει”.

Στη συνέχεια, ο πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού δήλωσε για την επιστροφή του στο κολεγιακό πρωτάθλημα: “Είμαι ενθουσιασμένος που θα τελειώσω την καριέρα μου πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Νομίζω αν το Iona ήταν σε άλλη πόλη δε θα έπαιρνα τη δουλειά. Όμως, είναι στη Νέα Υόρκη και κάθε προπονητής που βρέθηκε εδώ στη συνέχεια έκανε και άλλα βήματα. Όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι πως εδώ ήταν χαρούμενοι”.

Τέλος, αποκάλυψε πως η καλύτερη περίοδος της καριέρα του ήταν η διετία 1985-1987 στο Providence: “Έχω πάει σε επτά Final Fours και έχω κερδίσει δύο πρωταθλήματα. Όμως, η αγαπημένη μου μπασκετική διετία ήταν στο κολέγιο του Providence. Ήταν ένα μικρό σχολείο, που πήγαινα στην προπόνηση περπατώντας, γνώριζα τους μαθητές και τους καθηγητές, όπως και τους ιερείς που βρίσκονταν στο πανεπιστήμιο. Είχαμε μια μαγική πορεία. Κοιτάζοντας πίσω στην καριέρα μου δεν κολλάω στα πρωταθλήματα, αλλά σε αυτή τη διετία. Ελπίζω πως με το Iona μπορώ να επαναλάβω αυτά τα χρόνια”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.