Oι Καταλανοί περιμένουν τον έτερο φιναλίστ στους τελικούς από το ζευγάρι Βαλένθια-Μπανταλόνα (2-0 νίκες).

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε (85-76) της Τενερίφης εκτός έδρας και αήττητη (3-0) στους ημιτελικούς πήρε την πρόκριση στους τελικούς της Endesa League.

Οι Καταλανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ και με διαφορά 14 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μείωσαν σε 58-56 (στο 30’) και στη συνέχεια με το επιμέρους 18-29 έφτασαν στη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τους Καταλανούς ήταν ο Ουίλ Κλάιμπερν με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ, πολύτιμες λύσεις έδωσαν ακόμη οι Κέβιν Πάντερ και Νίκολας Λαπροβίτολα με 17 και 13 πόντους αντίστοιχα. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας είχε 17 πόντους και 6 ασίστ.

Η Μπαρτσελόνα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στους τελικούς από το ζευγάρι Βαλένθια-Μπανταλόνα (2-0).

Δεκάλεπτα: 19-19, 42-34, 58-56, 76-85.