Πιτίνο: «Υπολογίζω ότι είμαι ο προπονητής της Εθνικής»

Ο Αμερικάνος τεχνικός έχει προγραμματίσει την άφιξη του στην Αθήνα, στις αρχές Μαϊου, ενόψει της προετοιμασίας της Εθνικής για το προολυμπιακό τουρνουά.

Ως δεδομένη θεωρεί την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής μπάσκετ, ο Ρικ Πιτίνο, ώστε να την καθοδηγήσει στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά και στην διεκδίκηση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Αμερικάνος τεχνικός μιλώντας σε αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ από την Νέα Υόρκη που βρίσκεται, τόνισε ότι έχει επιλέξει τους τέσσερις συνεργάτες του και αναμένει την επισημοποίηση της ανακοίνωσης του από την ΕΟΚ, προφανώς από την νυν διοίκηση της και πριν από τις εκλογές της 28ης Μαρτίου.

Ο Πίτινο επανέλαβε τις δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει κάνει με τον Βασίλη Σπανούλη και αναμένει την απάντηση του αρχηγού του Ολυμπιακού να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα, μόνο για το προολυμπιακό τουρνουά και έξι χρόνια μετά την αποχώρηση του στο Ευρωμπάσκετ του 2015.

Οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο:

«Υπολογίζω να είμαι ο προπονητής, έχω βρει τους τέσσερις συνεργάτες μου. Η ΕΟΚ θα τους ανακοινώσει σύντομα. Όλοι μας ανυπομονούμε. Υπολογίζω να είμαι στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου για να δω παίκτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, της Μακάμπι και της Μπαρτσελόνα. Θέλω μια έμπειρη ομάδα. Μπορεί να μην έχουμε NBAers, αλλά έχουμε εμπειρία και αυτό έχει σημασία. Ελπίζω να έχουμε μια σπουδαία ομάδα για να εκπροσωπήσουμε την χώρα και να στοχεύσουμε στον θρίαμβο.

Έστειλα μηνύματα στον Σπανούλη πριν από έναν μήνα, του ζήτησα να είναι ο αρχηγός της ομάδας. Τον σέβομαι γιατί εκτός από τις δυνατότητές του αγαπάει το παιχνίδι. Είναι ένας σπέσιαλ ηγέτης, εννοείται πως τον θέλω μαζί μας στην εθνική ομάδα. Μου απάντησε, έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Ξέρει πόσο τον σέβομαι. Πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Αν θέλει να ηγηθεί, δεν υπάρχει μεγαλύτερος οπαδός του από εμένα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.