Ελλάδα – Μεξικό 101-98 : Έβαζε μπροστά, “έμπαζε” πίσω (hls)

H εθνική ομάδα μπάσκετ ξεκίνησε με νίκη το φετινό τουρνουά Ακρόπολις με πρωταγωνιστές τους Σλούκα, Μήτογλου, Παπαγιάννη.

Πρώτο δείγμα θετικό για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο. Φυσικά ο αντίπαλος δεν τρόμαζε, τα αμυντικά προβλήματα ήταν εκεί, όμως επιθετικά η Εθνική είχε ιδέες και πρωταγωνιστές. Καλύτερος της γαλανόλευκης ο Σλούκας (24 πόντοι, 6 ασίστ), εξαιρετικός ο Μήτογλου (17π, 5ασίστ), αξιόπιστος ο Παπαγιάννης (12π), χρήσιμες βοήθειες από Γιαννόπουλο (11π), Κατσίβελη (10π), είδε γήπεδο ο Μποχωρίδης (6ασίστ).

Το ματς
Χωρίς τον Σπανούλη για λόγους ξεκούρασης και τον Πρίντεζη λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα παρατάχθηκε η εθνική ομάδα, με τον Χουγκάζ να παίρνει τη θέση του τελευταίου και τους Σλούκα, Λαρεντζάκη, Μποχωρίδη, Κατσίβελη να είναι οι τέσσερις της περιφέρειας.

Η εθνική ξεκίνησε μουδιασμένα και φυσιολογικά δεν είχε ρυθμό, αφενός γιατί έδινε το πρώτο της φιλικό αγώνα, κατά δεύτερον γιατί ο Ρικ Πιτίνο έριξε και τους 12 παίκτες του στο παρκέ από την πρώτη περίοδο κιόλας. Η Ελλάδα ξεκίνησε με Σλούκα-Λαρεντζάκη-Γιαννόπουλο-Μήτογλου-Παπαγιάννη και προηγήθηκε 26-20 στο δεκάλεπτο με κύριους πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Μποχωρίδη (6π) και Μήτογλου (5π), οι οποίοι είχαν φανερά καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Το αδιάκοπο μπες-βγες περιορίστηκε στη δεύτερη περίοδο, ο Σλούκας πήρε πρωτοβουλίες και τελείωσε φάσεις (8π σε αυτό το διάστημα), ο Μήτογλου έφτασε τους 11 στην ανάπαυλα σχεδόν αλάνθαστος αι ο Παπαγιάννης κυριάρχησε με 8 πόντους. Η εθνική ήταν άστοχη από μακριά (3/15 τρίποντα), όμως έφτασε τους 52 πόντους στο ημίχρονο: είχε +10 ριμπάουντ, 14/18 δίποντα και έφτανες με άνεση στη γραμμή των βολών (15/20). Στα άσχημα νέα καταχωρήθηκαν η έλλειψη επικοινωνίας και συγχρονισμού στην άμυνα που επέτρεψε σε μια μέτρια μεξικάνικη ομάδα να φτάσει τους 44 πόντους στην ανάπαυλα.

Το παιχνίδι δεν άλλαξε μοτίβο ούτε στην τρίτη περίοδο, με την άμυνα να είναι το σταθερό ψεγάδι της εθνικής. Σκοράροντας 24 πόντους σε αυτό το διάστημα οι Μεξικανοί μείωσαν σε 74-68, με την εθνική να είναι εκνευριστικά άστοχη από μακριά αλλά να έχει λύσεις στη δημιουργία από τον υπομονετικό Μποχωρίδη (5ασίστ).

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με το Μεξικό να φτάνει τα 10 τρίποντα με την εκτέλεση του Στολ για το 77-76 στο 33΄. Κάπου εκεί δύο τρίποντα από Ρογκαβόπουλο και Γιαννόπουλο βοήθησαν την εθνική να τρέξει 8-0 σερί και να πάρει ανάσα (85-76). Στο υπόλοιπο του αγώνα η εθνική διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ και παρότι οι Μεξικανοί μείωσαν σε 96-93 στα 39΄΄, πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα της στο τουρνουά Ακρόπολις και μάλιστα με… κατοστάρα.

Εδώ τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα.

glomex-player data-integration-id=”3y8om249ji07mppg” data-playlist-id=”v-cc6z9t7x4fqx-se” data-width=”588″ data-height=”330″


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.