Έρχεται ο Πιτίνο και ανακοινώνει τις κλήσεις των διεθνών για την προετοιμασία του Προολυμπιακού τουρνουά

Ο Αμερικάνος προπονητής θα έχει την πρώτη συνάντηση με τους συνεργάτες του στο αμιγώς ελληνικό τεχνικό επιτελείο, την Δευτέρα (24/5) και θα αρχίσει προπονήσεις, την 1η Ιουνίου, με δέκα, τουλάχιστον, παίκτες.

H άφιξη του Ρίκ Πιτίνο στην Αθήνα, την Παρασκευή (21/5), αρχίζει και την αντίστροφη μέτρηση για τις κλήσεις των παικτών στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ανδρών, ενόψει της συμμετοχής στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά και της διεκδίκησης πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Αμερικάνος τεχνικός που θα εργασθεί αμισθί στη Εθνική ομάδα, θα έχει την πρώτη συνάντηση με τα μέλη του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής, το βράδυ της Δευτέρας (24/5) για να συνεργασθεί μαζί τους στον καταρτισμό των κλήσεων που θα κάνει άμεσα, ώστε στην έναρξη της προετοιμασίας που έχει προγραμματισθεί, την 1η Ιουνίου, να έχει στην διάθεση του, δέκα παίκτες στην καθημερινή προπόνηση και παράλληλα, να περιμένει, αναλόγως με την εξέλιξη των ημιτελικών και των τελικών αγώνων των play offs στην Βasket League, την ενσωμάτωση των παικτών που θα επιλεγούν από τις ομάδες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Προμηθέα και του Λαυρίου.

Στην συγκρότηση του τεχνικού επιτελείου, συμμετέχουν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Γιώργος Παππάς. Οι συγκεκριμένοι προπονητές θα κάνουν τις εισηγήσεις του στον Πιτίνο για τις κλήσεις των διεθνών παικτών, έχοντας σαφώς καλύτερη εικόνα από την επαγγελματική ενασχόληση τους στο πρωτάθλημα της Basket League, ενώ ο Αμερικάνος προπονητής θα παρακολουθήσει τους αγώνες των play offs και ενδεχομένως να προσθέσει ή να αφαιρέσει παίκτες στις επιλογές του.

Είναι βέβαιη η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα, έξι χρόνια μετά το «αντίο» του στο Ευρωμπάσκετ του 2015, στην Λίλ, ενώ δεν υπάρχει καν σκέψη κλήσης του Νίκου Ζήση, καθώς και ο ίδιος ο αρχηγός της ΑΕΚ, έχει αποφασίσει να μην επιστρέψει στην Εθνική ομάδα.

Οι πιθανότητες συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην προετοιμασία της Εθνικής και φυσικά στην αποστολή για το προολυμπιακό, είναι περιορισμένες, αλλά όχι μηδενικές. Θα εξαρτηθεί από την πορεία των Μιλγουόκι Μπακς στα play offs του ΝΒΑ και αν υπάρξει πρόωρος αποκλεισμός των «ελαφιών», θα εξεταστεί η διαθεσιμότητα του Έλληνα σταρ, αλλά κυρίως και οι προθέσεις των Μπακς για την σχετική άδεια που χρειάζεται να δώσουν, ώστε να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Είναι άγνωστο, αν ο Πιτίνο έχει κάνει επαφή με τους Μπακς και τον ίδιο τον Giannis, στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, πριν έρθει και εγκατασταθεί στην Αθήνα. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι τραυματίας και δεν μπορεί να υπολογιστεί, ακόμα και αν είναι διαθέσιμος από το Μιλγουόκι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.