Βεζένκοφ: «Τα σουτ να μπουν στα πλέι – οφ» (vid)

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στους Playmakers για τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι.

Για τον Γουόκαπ: «Αυτό που έκανε ήταν εξωπραγματικό, παίζει παντού στα κόκκινα, αλλά δε θέλω να σταθώ ονομαστικά, τόσο ο Μπλακ αλλά και ο Φαλ έκανε φανταστική δουλειά. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε και να βελτιωνόμαστε. Κάναμε αρκετά λάθη ειδικά στο α’ ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν του Παναθηναϊκού, στην τρίτη περίοδο παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ της βραδιάς, βγάλαμε αντίδραση, να δούμε τα λάθη μας, έχουμε άλλα δύο σημαντικά παιχνίδια και μετά να είμαστε έτοιμοι για τα πλέι – οφ».

Για τα σουτ του: «Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου, κάποια στιγμή μπαίνουν τα σουτ, άλλη όχι. Όταν δεν μπαίνουν πρέπει να βοηθάς αμυντικά, με άλλους τρόπους. Δε θα μιλήσω για τον εαυτό μου, το σημαντικό είναι να τελειώσουμε την κανονική περίοδο καλά και να αφοσιωθούμε στα πλέι -οφ. Η αυτοπεποίθηση βγαίνει από τη δουλειά που κάνουμε, τη δουλειά που έκανα το καλοκαίρι, αλλά και τους συμπαίκτες μου, που με βοηθούν. Όταν είσαι σε μία ομάδα που κερδίζει, ακόμα και μέχρι το 35′ να μην παίζεις καλά, οι συμπαίκτες σου σου δίνουν αυτοπεποίθηση. Έχουμε 13 έτοιμους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν».

Για την αστοχία του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς: «Τα σουτ δεν μπήκαν με τη Βιλερμπάν και σήμερα, καλύτερα να μην μπαίνουν τώρα και να μπαίνουν στα πλέι – οφ. Ίσως έχουμε σταματήσει να παίζουμε με την ένταση που παίζαμε, θα δούμε τι φταίει και θα το βελτιώσουμε. Δεν είμαστε ομάδα που βασιζόμαστε στο σουτ και θα σουτάρουμε 40 τρίποντα. Κάποιες νύχτες θα βάλουμε 20 όπως με τη Βίρτους, άλλες θα έχουμε 65 πόντους, το σημαντικό είναι να κερδίζουμε και να βελτιωνόμαστε. Ίσως πέρσι παίζαμε καλύτερη άμυνα στο ξεκίνημα τουλάχιστον, φέτος κερδίσαμε πολλά ματς με 80-90 πόντους, μας άρεσε, άρεσε και στον κόσμο, αλλά ξέρουμε ότι η βάση μας είναι η άμυνα και εκεί θα γινόμαστε καλύτεροι».

Για τον πιθανό αντίπαλο: «Δε συζητάμε για αντίπαλο, δεν είναι έπαρσημ παίζουμε καλά όλη τη χρονιά, είμαστε ταπεινοί και διψασμένοι, έχουμε πλεονέκτημα έδρας, όποιος και να είναι θα είμαστε 100 έτοιμοι».

Για τα μακρινά του σουτ: «Έχω χάσει πολλά σουτ με καλές προϋποθέσεις, δουλεύω στην προπόνηση αυτό το σουτ, προσπαθούμε να το τελειοποιήσουμε και να μπαίνει πιο συχνά».

Για τη σχέση με τον Γουόκαπ: «Με τον Τόμας έχουμε αμοιβαιά εμπιστοσύνη, δεν τον ενδιαφέρει αν κάνει λάθος, δεν τον ενδιαφέρει η στατιστική. Μερικές φορές προσπαθούμε να διαβάζουμε τον αντίπαλο, και αυτό μπορεί να μην αρέσει στον προπονητή, γιατί μπορεί να χαλάσει ένα play. Όταν μπαίνει το καλάθι είναι καλά, όταν δεν μπαίνει φωνάζει ο προπονητής. Παίζουμε συνήθως γύρω στα 25′ μαζί με τον Τόμας, είναι πιο εύκολο να βρεθούμε».

Για την Euroleague: «Μακάρι να είμαστε στο Final Four, βλέπουμε τι γίνεται στην Euroleagie, η Παρτίζαν κέρδισε τη Ρεάλ, η Μπασκόνια, η Ζάλγκιρις κερδίζουν, η Εφές προσπαθεί».

Για την ήττα της Βουλγαρίας στο Eurobasket: «Ήταν μία βραδιά που την κουβαλούσα, το σκεφτόμουν, αλλά πλέον το έχω ξεπεράσε και δεν είμαι ο τελευταίος. Δούλεψα πολύ, το Eurobasket με βοήθησε, πήρα ευθύνες, έχω την αγκαλιά όλης της ομάδας που θα ανεχτεί κάποια πράγματα, θα καλύψει αυτά στα οποία δεν είμαι δυνατός, παλεύουμε ο ένας για τον άλλον για να κερδίζουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.