Μόνο σε αυτή την χώρα! Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ Κωφών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους χειμερινούς Deaflympics του Τόκιο, που ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 26/11.
Όμως, μετά την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα και εν μέσω συναντήσεων με όλους τους φορείς, ένας από τους αθλητές που κατέκτησαν το χάλκινο στο μπάσκετ, έπεσε θύμα ληστείας. Το μετάλλιο έκανε… φτερά!
Όπως αναφέρεται από την πηγή: «Στις 27/11, στις 5:55, παρκάραμε στην Αγιών Ασωμάτων 22, έξω από το Μουσείο Μακρονήσου. Όταν επιστρέψαμε στις 7:40, βρήκαμε σπασμένο το πίσω δεξί τζάμι και κλεμμένη μία βαλίτσα και δύο σακίδια που είχαν όλον τον ρουχισμό της εθνικής ομάδας και το χάλκινο μετάλλιο, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ακολουθήσαμε το AirTag και καλέσαμε επανειλημμένα το 100, όμως είτε δεν απαντούσαν, είτε μας έκλειναν τη γραμμή. Ακόμη και όταν ενημερώσαμε περιπολικό που βρισκόταν δίπλα στην τελευταία θέση του AirTag, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.
Μετά από τρία αστυνομικά τμήματα, μόνο το τρίτο μας βοήθησε πραγματικά.
Η συμμετοχή μας, με την Εθνική Κωφών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν μια μοναδική εμπειρία: ήμασταν σε μια χώρα όπου όλα λειτουργούν με σεβασμό, τάξη και ευγένεια.
Θα ήταν ευχής έργον και εμείς, ως δημοκρατική χώρα, να δείχνουμε τον ίδιο επαγγελματισμό, ειδικά απέναντι σε ανθρώπους που εκπροσωπούν την Ελλάδα, σε ένα τόσο σημαντικό διεθνές γεγονός”.