FIBA: Παρέμβαση Ζαγκλή υπέρ των μπασκετμπολιστών των Ολυμπιακών Αγώνων

Η έδρα που θα φιλοξενήσει το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ στο Παρίσι δεν έχει βρεθεί ακόμα και ο Ανδρέας Ζαγκλής φρόντισε σήμερα να ξεκαθαρίσει πως η προστασία των παικτών είναι η ύψιστη προτεραιότητα.

Το θέμα του μπάσκετ ήταν για άλλη μια φορά σε κεντρική θέση στην σημερινή (8/6) συνάντηση της Ένωσης των Ομοσπονδιών που συμμετέχουν στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο λόγος είναι πως ακόμα δεν έχει βρεθεί η τελική έδρα που θα φιλοξενήσει τα τουρνουά που θα γίνουν και οι προτάσεις που έχουν γίνει δεν ικανοποιούν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, ο οποίος, έχοτνας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την εμπειρία των παικτών, αλλά και την εξασφάλιση των αρτιότερων συνθήκες για αυτούς, τοποθετήθηκε με ξεκάθαρο τρόπο σχετικά με το τι μπορεί να γίνει ανεκτό και τι όχι.

Είπε λοιπόν, μεταξύ άλλων:
“Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την θέση των αθλητών του μπάσκετ στους Αγώνες του Παρισιού. Το μπάσκετ μέχρι σήμερα έχει δείξει τρομερή ευελιξία προκειμένου να βοηθήσει όλη την πόλη να διοργανώσει τους Αγώνες.

Νομίζω ότι κανένας άλλος συνάδελφος (εννοούσε πρόεδρος Ομοσπονδίας) σε αυτή την αίθουσα, δεν έχει δει το άθλημα του να αλλάζει 3 συνδυασμούς σταδίων για τη φιλοξενία των αγώνων. Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία για την εξεύρεση του τέταρτου συνδυασμού, ενώ απομένουν 2 χρόνια για τους Αγώνες.

Δε νομίζουμε ότι οι αθλητές μας πρέπει να βιώσουν τις συνθήκες που έχουν κατατεθεί αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Και αναφέρομαι στο γεγονός ότι πρέπει να φιλοξενηθούν στο Παρίσι, στο Ολυμπιακό Χωριό, να έχουν μετακίνηση μάξιμουμ μίας ώρας μέχρι το στάδιο, και όχι τριών ωρών και τα στάδια πρέπει να παρέχουν τις απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας, air condition αλλά και τις συνθήκες προκειμένου να ασχοληθούμε με την αποκατάσταση και τα γεύματα των αθλητών μας.

Θέλουμε να βοηθήσουμε και φυσικά θέλουμε να ενισχύσουμε την εισροή εσόδων από τα εισιτήρια, αλλά υπάρχουν κάποιες μίνιμουμ συνθήκες για τους παίκτες μας, που πρέπει να γίνουν σεβαστές, όπως έγινε σε προηγούμενες διοργανώσεις, από τη στιγμή που η εμπειρία των αθλητών είναι η ίδια η καρδιά των Αγώνων.

Πιστεύομε ότι αυτές οι ανησυχίες μας είναι δίκαιες και μπορούμε να συνεργαστούμε έτσι ώστε να μειώσουμε τις σοβαρές ανησυχίες των παικτών για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.