Αυστραλία-Αργεντινή 97-59: Τα «καγκουρό» δεν αστειεύονται (hls)

Η Αυστραλία έκανε «πλάκα» στην Αργεντινή στον τελευταίο προημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ και έκλεισε ραντεβού με τις ΗΠΑ (05/08).

Τους το χρωστά η μοίρα και έχουν έρθει αποφασισμένοι στο Τόκιο οι «boomers». Στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις του παγκόσμιου μπάσκετ πρωταγωνιστούν, φτάνουν ως τη πηγή αλλά νερό δεν πίνουν. 4η θέση τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στη Κίνα.

Τι και αν έλειπε ο βασικός σέντερ, Άαρον Μπέινς (χάνει το υπόλοιπο του τουρνουά με τραυματισμό στον αυχένα), οι Αυστραλοί σκόρπισαν στους… χίλιους ανέμους τους δευτεραθλητές κόσμους, Αργεντινούς (97-59) και ετοιμάζονται για το ραντεβού με την ιστορία της Πέμπτης κόντρα στους Αμερικανούς (05/08).

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι η «αλμπισελέστε» (18-22) αλλά η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους Αυστραλούς, που με εξαιρετική άμυνα (έφαγαν 11 πόντους στην δεύτερη περίοδο) και μεγάλα καλάθια στην επίθεση πήραν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ. Αυτό ήταν, η Αργεντινή δεν προηγήθηκε ξανά στο ματς, περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου και ανήμπορη να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό των τυπικά γηπεδούχων, διασύρθηκε.

Η Αργεντινή είχε διάθεση να το παλέψει, να βγάλει την εμπειρία της και την αυταπάρνηση της, αλλά η απόσταση της από την Αυστραλία, φαινόταν μεγάλη πριν το ματς και επιβεβαιώθηκε, μετά το τέλος του.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Πάτι Μιλς με 18 πόντους (3/4 τρίποντα) ενώ για τους Αργεντινούς, ο Νίκολας Λαπροβίτολα είχε 16.

Στο τέλος του αγώνα, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον Λουίς Σκόλα, ο οποίος γνώρισε το standing ovation από συμπαίκτες, αντιπάλους και όλους όσους ήταν στην «Saitama Super Arena». Αυτό ήταν πιθανότατα το τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική της Αργεντινής στα 41 του χρόνια και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Η αήττητη Αυστραλία θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Πέμπτης (05/08) τις ΗΠΑ ενώ το άλλο ζευγάρι είναι αυτό της Γαλλίας με την Σλοβενία.

Δεκάλεπτα: 18-22, 39-33, 60-48, 97-59

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.