Ο Άνταμ Σίλβερ τόνισε πως θα υπάρξουν επαφές για το NBA Europe, στο περιθώριο του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το συγκεκριμένο πρότζεκτ και πιστεύει πως θα καταφέρει να ξεκινήσει η διοργάνωση τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Σίλβερ θα συναντήσει ενδιαφερόμενες ομάδες και επενδυτές, την ερχόμενη Κυριακή, πριν τον τελικό του Μουντιάλ.

Χαρακτηριστικά, ο Σίλβερ δήλωσε: «Τα πράγματα εξελίσσονται ακριβώς όπως ήλπιζα. Ο Μαρκ Τέιτουμ έχει την ευθύνη της διαδικασίας. Έχουμε δεχθεί τεράστιο ενδιαφέρον από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, ακόμη και από ορισμένες που δεν είχαν κληθεί να καταθέσουν πρόταση. Σήμερα ενημερώσαμε το διοικητικό συμβούλιο ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αξιολόγησης των προσφορών για την πρώτη ομάδα πόλεων που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Πολλοί από τους επικεφαλής των επενδυτικών σχημάτων και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τον τελικό του Μουντιάλ την Κυριακή, γι’ αυτό και ο Μαρκ κι εγώ θα έχουμε μαζί τους μια σειρά από συναντήσεις. Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθούν αρκετές από αυτές τις συμφωνίες και στη συνέχεια θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το επίπεδο ενδιαφέροντος που υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη».