Ιστορική αλλαγή στους Λος Άντζελες Λέικερς, καθώς η οικογένεια Μπας αποχωρεί, πουλώντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου.

Η οικογένεια Μπας πήρε τη δύσκολη απόφαση να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των «λιμνανθρώπων», θεωρώντας πως έκλεισε οριστικά ο κύκλος τους στον οργανισμό.

Έτσι, οι Λος Άντζελες Λέικερς περνούν στα χέρια του δισεκατομμυριούχου, Μαρκ Γουόλτερ. Πρόκειται για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και πρόεδρο της TWG Global, συνδέεται και με άλλους μεγάλους αθλητικούς οργανισμούς, όπως οι LA Dodgers και οι Los Angeles Sparks του WNBA.

Ο Μαρκ Γουόλτερ συμφώνησε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Λέικερς έναντι του ποσού των 10 δις. δολαρίων, κάτι που αποτελεί την ακριβότερη αγοραπωλησία στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού.

Από εκεί και πέρα, η Τζίνι Μπας θα συνεχίσει να έχει ρόλο ως Κυβερνήτης της ομάδας μετά την πώληση. Άλλωστε ήταν εκείνη που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μετά τον θάνατο του Τζέρι Μπας, ο οποίος είχε τον έλεγχο από το 1979 έως το 2013.

Ο Τζέρι Μπας είχε αγοράσει τους Λέικερς από τον Τζακ Κεντ Κουκ το 1979 για 67,5 εκατομμύρια δολάρια και το franchise πέρασε στα παιδιά του όταν απεβίωσε το 2013.