Η ομάδα του Μέμφις ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, «έχτισαν» διψήφια διαφορά και ακόμη κι όταν οι Σέλτικς αντέδρασαν, έδειξαν χαρακτήρα, άντεξαν στην πίεση και έφυγαν με μία σπουδαία νίκη από τη Βοστώνη.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τζα Μοράντ με 32 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ, με τον Τζρου Χόλιντεϊ να ξεχωρίζει για τους Σέλτικς, έχοντας 23 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.
Θύμα έκπληξης έπεσαν και οι Νικς, καθώς ηττήθηκαν 120-111 από τους Πίστονς στη Νέα Υόρκη.
Η ομάδα του Ντιτρόιτ σε μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις, κατάφερε να βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί των Νικς και να φύγει με μία σπουδαία νίκη από το Madison Square Garden, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 10-15, με τους Νικς να υποχωρούν στο 14-9.
Ο Κέιντ Κάνινγχαμ με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 15 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των Πίστονς, με τον Τζέιλεν Μπράνσον να ξεχωρίζει για τους Νικς έχοντας 31 πόντους, 4 ριμπάουντ και 10 ασίστ.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Σάρλοτ Χόρνετς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 102-116
Νιου Ορλίνς Πέλικανς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 109-119
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Ντένβερ Νάγκετς 122-113
Νιου Γιορκ Νικς – Ντιτρόιτ Πίστονς 111-120
Τορόντο Ράπτορς – Ντάλας Μάβερικς 118-125
Μπόστον Σέλτικς – Μέμφις Γκρίζλις 121-127
Μαϊάμι Χιτ – Φοίνιξ Σανς 121-111