Kαμπάτσο: Από “πρώτος στο χωριό”… “δέκατος στην πόλη”

Ο Αργεντίνος play maker ήθελε να δοκιμάσει στο ΝΒΑ και από «πρώτος στο χωριό» της Ευρώπης, έγινε «δέκατος στην πόλη» του ΝΒΑ. Για την ακρίβεια, δεν «χώρεσε» ποτέ στο ΝΒΑ.

Η δεύτερη απόπειρα του Φακούντο Καμπάτσο να… μονιμοποιηθεί στο ΝΒΑ, υπογράφοντας πριν από 45 ημέρες στους Ντάλας Μάβερικς, δεν ήταν και πάλι επιτυχημένη. Ο διεθνής Αργεντινός πλει μέικερ μπαίνει στην κατηγορία των παικτών που είχαν στόχο και «όνειρο» να παίξουν στο ΝΒΑ, χωρίς να τα καταφέρουν. Δεκάδες παίκτες στην ίδια κατηγορία μπορεί να δοκίμασαν τις ικανότητες τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ και στο οποίο οι ατομικές ικανότητες, το ταλέντο, η τεχνική και τα σωματικά προσόντα συνθέτουν το υπ’ αριθμόν ένα κριτήριο συμμετοχής, αλλά και στην περίπτωση του Καμπάτσο, αποδείχτηκε ότι στην χώρα των μεγάλων ευκαιριών για όλες τις δουλειές, δεν «χωρούν» όλοι…

Ο Καμπάτσο, όπως είχε δείξει και με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, πριν δοκιμάσει να παίξει στο ΝΒΑ και στους Ντένβερ Νάγγετς, αρχικά, μπορεί να είναι κάλλιστα έναν σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ίσως ο καλύτερος και αυθεντικότερος πλέι μέικερ με κορυφαίο χάρισμα τους, τις ασίστ, αλλά στο ΝΒΑ και σε δυο ομάδες (Ντένβερ, Ντάλας), ήταν ανεπαρκής. Με ύψος 1.78μ. ο Καμπάτσο, επιχείρησε να αποδείξει ότι «nothing is impossible» στο πρωτάθλημα των μεγάλων, δυνατών και… θεόρατων κορμιών σε όλες τις θέσεις της πεντάδας.

Ειδικά, στους Ντάλας Μάβερικς, ο Καμπάτσο είδε τις ευκαιρίες με το… κυάλι, από τον προπονητή, Τζέισον Κίντ και ενώ στην θέση του πλει μέικερ, δεσπόζει ο…τρομερός, Λούκα Ντόντσιτς που πέτυχε 41 πόντους στην πρόσφατη νίκη των Μάβερικς κόντρα στους πρωταθλητές του ΝΒΑ, Ουόριορς. Ο Σλοβένος «βλέπει» το γήπεδο και τις αντίπαλες άμυνες από τα 2.01μ. και ο πρώην-πλέον-συμπαίκτης του, Φακούντο Καμπάτσο, από 23 πόντους, χαμηλότερα.

Ήταν απόλυτα φυσιολογικό για τον Αργεντίνο, να παίξει μόλις σε 8 παιχνίδια, με μέσο όρο 6,5 λεπτά στο παρκέ και έχοντας μέσο όρο 1,3 πόντους και 1,1 ασίστ.

Αν μάλιστα δεν είχε παίξει 23 λεπτά στην ήττα των Μαβς από τους Ρόκετς, πριν από 10 ημέρες, θα ήταν πολύ χαμηλότερα σε χρόνο συμμετοχής…

Στους Νάγγετς που έπαιξε για δυο χρόνια (2020-22), ο Καμπάτσο αγωνίσθηκε σε 130 παιχνίδια μετρώντας κατά μέσο όρο 5,6 πόντους και 3,5 ασίστ. Η απόδοση του ήταν αξιοπρεπής, αλλά το Ντένβερ διέκοψε το τετραετές συμβόλαιο που είχε μονομερές δικαίωμα ανανέωσης από την ομάδα του ΝΒΑ.

Ο GM των Νάγγετς, Κάλβιν Μπουθ. είχε εξηγήσει τον κύριο λόγο που ο «Φάκου» είχε «κοπεί» το προηγούμενο καλοκαίρι, από το ρόστερ.

«Ο Φακούντο έδωσε την καρδιά και την ψυχή του για όσο καιρό ήταν εδώ. Υπήρξε πολύ αγαπητός στα αποδυτήρια. Θέλαμε να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα με μεγαλύτερο μέγεθος και κρίναμε πως δεν ήταν απαραίτητο να έχουμε έναν καθαρό πόιντ γκαρντ σαν τον Καμπάτσο».

Συνεπώς, θέμα μεγέθους,

Ο Καμπάτσο ήθελε να δοκιμάσει στο ΝΒΑ και από «πρώτος στο χωριό» της…Ευρώπης, έγινε «δέκατος στην πόλη» του ΝΒΑ. Για την ακρίβεια, δεν «χώρεσε» ποτέ στο ΝΒΑ.

Από την εποχή του Τάιρον Μπόγκς (1.60μ.) στο ΝΒΑ και στην δεκαετία του ‘80, είναι ελάχιστοι οι παίκτες, Αμερικάνοι και ακόμα περισσότερο, μη Αμερικάνοι που «πιάνουν» στο ΝΒΑ, χωρίς τα απαραίτητα σωματικά προσόντα. Όσο μεγάλη και είναι η οξυδέρκεια, η αντίληψη και η ταχύτητα τους στο παιχνίδι. Και ο Στέφ Κάρι έχει ύψος δυο πόντων, κάτω από το 1.80μ., αλλά το σουτ του που μοιάζει σαν να πετά… πέτρες στην θάλασσα, έχει, ήδη, γράψει ιστορία στο ΝΒΑ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.