Ενας πρωταθλητής του NBA “κυνηγά” σαμποτέρ στον πόλεμο της Ουκρανίας!

Ο Σλάβα Μεντβεντένκο, πρώην παίκτης των Λέικερς, δεν δίστασε να πάρει το όπλο του και να πολεμήσει μαζί με τους συμπατριώτες του στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Στην προσπάθεια που γίνεται από τον ουκρανικό λαό για να υπερασπιστεί τα εδάφη του από την ρωσική εισβολή, δεν περισσεύει κανένας. Ούτε ένας πρωταθλητής ΝΒΑ! Ο Σλάβα Μεντβεντένκο, πρώην παίκτης των Λέικερς, δεν δίστασε να πάρει το όπλο του και να πολεμήσει μαζί με τους συμπατριώτες του στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Ο Μεντβεντένκο, κατέκτησε δύο δακτυλίδια του ΝΒΑ με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 2001 και το 2002 και ήταν στο ρόστερ της σούπερ ομάδας των Κόμπε Μπράιαντ και Σακίλ Ο’Νιλ. Όμως η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, τον οδήγησε στην απόφαση να αρματωθεί και να υπερασπιστεί την πατρίδα του.

Ο Μεντβεντένκο δεν είχε στρατιωτική εκπαίδευση, ωστόσο στις 24 Φεβρουαρίου συμμετείχε στη γενική επιστράτευση, πήρε το καλάσνικοφ στα χέρια και πλέον βρίσκεται στο μέτωπο του πολέμου.

“Έπρεπε να μείνω στην Ουκρανία και να βοηθήσω τη χώρα μου, το έθνος μου. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι σε αυτές τις στιγμές”, δήλωσε ο Μεντβεντένκο για τη συμμετοχή του στην υπεράσπιση των εδαφών της Ουκρανίας.

“Όταν βρίσκεσαι στο μέτωπο, δεν έχεις το χρόνο για να φοβηθείς. Όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Κάποιοι βρίσκονται στην οργάνωση, άλλοι στους δρόμους. Αυτό που κάνω είναι να συμμετέχω σε περιπολίες στην πόλη, ενώ η γυναίκα μου βοηθά στο κέντρο επικοινωνίας. Ουσιαστικά αντικαθιστούμε το ρόλο της αστυνομίας, ενώ αναζητούμε σαμποτέρ, τους οποίους έχουμε το δικαίωμα να συλλάβουμε και να παραδώσουμε στις ουκρανικές αρχές.

Μάλιστα ο Μεντβεντένκο κάλεσε στην Ουκρανία και τον άλλοτε συμπαίκτη του στους Λέικερ, Σακίλ Ο’ Νιλ, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια του Ουκρανικού λαού.

Ο 43χρονος πλέον Μεντβεντένκο αγωνίστηκε για επτά χρόνια στο ΝΒΑ (έξι στους Λέικερς και ένα στους Χοκς) και σε αυτό το διάστημα έπαιξε σε 300 αγώνες με μέσο όρο 5,3 πόντους και 2,8 ριμπάουντ, ενώ αποσύρθηκε από τα παρκέ μόλις στα 28 του χρόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.