Λέικερς-Τζέιμς: Το mea culpa του «βασιλιά» ήρθε κατόπιν…αποκλεισμού (hls)

Έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, ο 37χρονος σταρ των Λέικερς «κυνήγησε» και την πρώτη θέση των σκόρερ της φετινής σεζόν.

Από το δαχτυλίδι των πρωταθλητών του ΝΒΑ, το 2020, οι Λέικερς δεν κατάφεραν καν να προκριθούν στα play offs, μέσω του tournament-in που εφαρμόζει η «λίγκα» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φέτος, ώστε να δώσει και δεύτερη ευκαιρία σε όσες ομάδες δεν προκρίθηκαν απευθείας στον πρώτο γύρο, από την κατάταξη τους σε Ανατολή και Δύση. Οι Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Άντονι Ντέιβις απέτυχαν παταγωδώς και ο «βασιλιάς» σε ηλικία 37 ετών, αντιλήφθηκε ότι όσο μοναδικός και να είναι στο παιχνίδι του, έχοντας αξιοζήλευτες επιδόσεις για την ηλικία του, δεν μπορούσε να οδηγήσει τους «λιμναθρώπους» στα play offs. Οι Λέικερς ήταν εξαιρετικά…μονοδιάστατοι στο παιχνίδι τους και ο ΛεΜπρόν, ακόμα και αν είχε «ντυθεί»… Superman, δεν γινόταν να νικήσει τους Νάγκετς και τους Σανς για να έπαιρνε η ομάδα του Λος Αντζελες, θέση στα play offs για να έπαιζε, έστω και στον πρώτο γύρο. Oύτως ή άλλως, το μέλλον των φετινών Λέικερς ήταν βραχύ, ακόμα και αν προκρίνονταν στα play offs.

O Tζέιμς δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την θέση του πρώτου σκόρερ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, παρά τους εξαιρετικούς μέσους όρους που είχε, πριν πάει…πρόωρες διακοπές, όπως και πέρυσι.

30,3 πόντοι, 8,2 ριμπάουντ, 6,2 ασίστ, 1,3 κλεψίματα και 1,1 μπλοκς σε 56 ματς, έγραψε ο «βασιλιάς» στα 37 του χρόνια! Και όμως, ο ίδιος κάνοντας την αυτοκριτική του, αιτιολόγησε την νέα αποτυχία των Λέικερς με την δική του μισαλλοδοξία. Ο Τζέιμς των 5 πρωταθλημάτων ΝΒΑ, δεν «μάσησε» τα λόγια του για τον αποπροσανατολισμό που είχε στην φετινή σεζόν.

«Κυνηγούσα το βραβείο του πρώτου σκόρερ, ενώ δεν ήμασταν μέσα στα playoffs. Η μεγαλύτερη μαλ..κία στην καριέρα μου!» είπε ο Τζέιμς για την επίμονη προσπάθεια του να διεκδικήσει την θέση του πρώτου σκόρερ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Καμερουνέζο, Τζόελ Εμπίντ που έκοψε πρώτος το…νήμα, με μέσο όρο 30,6 πόντους, ενώ ο Greek Freak είχε 29,9. Και όμως, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν είχε ιδιαίτερο λόγο να «κυνηγήσει» λυσσαλέα την θέση του πρώτου σκόρερ και ενώ οι Λέικερς κατέρρεαν τους δυο τελευταίους μήνες, όταν από τις 13 Φεβρουαρίου, είχε κατακτήσει το «Εβέρεστ» των σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Στον Τζέιμς ανήκει ο «θρόνος» που καθόταν ο Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ, με 44.149 πόντους. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και όχι για μια σεζόν, αλλά ο «βασιλιάς», όπως παραδέχτηκε μετά τον αποκλεισμό των Λέικερς, ήθελε και δεύτερο βραβείο στο παλμαρέ του και ας ωχριούσε συγκριτικά με την πρώτη θέση των all-time classic σκόρερς.

Με τους Λέικερς να είναι ξανά θεατές των play offs και από τις αρχές Απριλίου να προετοιμάζουν τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, αρχίζοντας από τον εντοπισμό και την συμφωνία με νέο προπονητή, η προσωπική φιλοδοξία του Τζέιμς ήταν «καταστροφική» για την ομάδα του. Γιατί αποτέλεσε την υπερθετική προβολή του «εγώ» που λειτούργησε πάνω από το «εμείς» σε ένα ομαδικό άθλημα, το οποίο στην πατρίδα του, έχει εξελιχθεί σε one man show και κάποιες φορές, όπως στην περίπτωση του ΛεΜπρόν, προκαλεί μεγάλες ζημιές.

Γιατί, μπορεί ο Τζέιμς να πετύχαινε την μια…τριάνταρα πόντων, μετά την άλλη, όπως επιβεβαιώνουν οι αριθμοί του, αλλά η κατάχρηση προσπαθειών «σκότωνε» τους συμπαίκτες και τους Λέικερς. Στα 37 χρόνια του και έχοντας κατακτήσει τα πάντα, με την φανέλα τριών ομάδων (Κλίβελαντ, Μαϊάμι, Λέικερς), ο Τζέιμς δεν είχε να αποδείξει τίποτα περισσότερο στο ΝΒΑ. Μόνο στον εαυτό του, ήθελε να αποδείξει ότι στα 37 χρόνια του, θα «έβγαινε» πρώτος σκόρερ…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.