Η «γέννηση» του Μάικλ Τζόρνταν (vid)

Το πρώτο μεγάλο σουτ (από τα πολλά που θα σημείωνε στη μετέπειτα καριέρα του ο G.O.A.T. του μπάσκετ) ήρθε σαν σήμερα πριν 40 χρόνια!

Η 29η Μαρτίου θα μπορούσε να αποτελεί και η στιγμή που ο μπασκετικός πλανήτης «γνώρισε» για πρώτη φορά τον Μάικλ Τζόρνταν. Πριν γίνει γνωστός ως Air και κατακτήσει έξι πρωταθλήματα με τους Σικάγο Μπουλς, ο κορυφαίος παίκτης που πάτησε ποτέ τα παρκέ αγωνιζόταν σαν σήμερα πριν 40 χρόνια στον τελικό του κολλεγιακού πρωταθλήματος.

Ο μετέπειτα G.O.A.T. του αθλήματος έπαιζε με το Νορθ Καρολάινα απέναντι στο Τζόρτζταουν και όντας πρωτοετής σημείωσε το μεγαλύτερο καλάθι στην ως τότε καριέρα του, οδηγώντας το πανεπιστήμιό του στον τίτλο του 1982!

Άλλωστε όπως έχει πει και ο ίδιος παλιότερα σε συνέντευξή του: «Αυτό ήταν σουτ που «γέννησε» τον Μάικλ Τζόρνταν. Μέχρι τότε ήμουν γνωστός ως Μάικ!»

Για την ιστορία το Νορθ Καρολάινα είχε επικρατήσει με 63-62 με πρώτο σκόρερ των νικητών τον Τζέιμς Γουόρθι που μέτρησε 28. Από την πλευρά του ο Air είχε 16 και το σημαντικότερο καλάθι της αναμέτρησης, ενώ για το Τζόρτζταουν κορυφαίος ήταν ο μετέπειτα θρύλος των Νικς, Πάτρικ Γιούινγκ, με 23 και 11 ριμπάουντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.