Κούκοτς: “Ο Μέσι είναι σαν τον Τζόρνταν” (vid)

Ο Τόνι Κούκοτς ήταν προσκεκλημένος του Ιβάν Ράκιτιτς σε διαδικτυακή συνέντευξη στο NBA Europe και κλήθηκε να παρομοιάσει τους Μάικλ Τζόρνταν και Λιονέλ Μέσι.

Ο άλλοτε σούπερ σταρ των Μπουλς και είδωλο του κροατικού μπάσκετ είπε αρχικά:
“Όταν προσπαθώ να εξηγήσω στον κόσμο τι ακριβώς ήταν οι Μπουλς και δεν έχουν πολύ μεγάλη ιδέα γύρω από το μπάσκετ, τους λέω πως αν παρακολουθείτε μπάσκετ, σκεφτείτε την Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο. Όλοι θυσίαζαν τους προσωπικούς τους στόχους για το καλό της ομάδας. Όταν αποκτήσεις εμπιστοσύνη στον συμπαίκτη σου τότε μπορείς να φτάσεις στους στόχους που δεν είναι εφικτοί για οποιονδήποτε παίκτη ή ομάδα”.

Για το αν ο Μέσι είναι το αντίστοιχο του Τζόρνταν στο μπάσκετ:
“Ο Τζόρνταν και ο Πίπεν είχαν απόλυτη κατανόηση για το τι έφερνε στην ομάδα κάθε συμπαίκτης τους και πόσο σημαντικός είναι κάθε ένας παίκτης στην ομάδα για την επιτυχία της. Μπορεί να μην είναι για 35-40 λεπτά, όμως για εκείνα τα 5-10 λεπτά έμπαιναν στο παιχνίδι και έφερναν κάτι ξεχωριστό, κάτι που χρειαζόταν για να έρθει η νίκη. Πράγματι μπορώ να παρομοιάσω τον Μάικλ με τον Μέσι και τον Μέσι με τον Μάικλ, αλλά όλοι ξέρουν πως ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι ομάδικά αθλήματα. Έτσι χρειάζεται όλοι οι παίκτες και προπονητές να συνεργάζονται για να κατακτηθούν αυτοί οι υψηλοί στόχοι. Ήμουν τυχερός που ήμουν μέρος όλου αυτού.

Για το αν ο ίδιος ο Κούκοτς ήταν ο Τζόρνταν του κροατικού μπάσκετ:
“Ευχαριστώ, το εκτιμώ, ειδικά όταν έρχεται από εσένα, που έχεις κατακτήσει τόσα πολλά. Στην περίπτωση μου όλα ξεκινούν με τους προπονητές. Είχαμε ξεχωριστούς προπονητές που μας εξήγησαν πως να παίζουμε το παιχνίδι με το σωστό τρόπο, είτε μιλάμε για μπάσκετ ή για ποδόσφαιρο. Επίσης πρέπει να είσαι τυχερός έτσι ώστε να βρεθείς στη σωστή γενιά, να έχεις καλούς συμπαίκτες στην ίδια γενιά που μπορούν να σε ακολουθήσουν και να κάνουν τις απαραίτητες θυσίες για να κερδίσει η ομάδα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.