Χάνσελ Εμάνουελ: Ένας μονόχειρας μαχητής ονειρεύεται το ΝΒΑ! (vids)

Ο Χάνσελ Εμάνουελ έχει γίνει viral και έχει προκαλέσει τον θαυμασμό για την εντυπωσιακή του παρουσία ως μπασκετμπολίστας, αν και έχει χάσει από τα 6 του χρόνια το αριστερό του χέρι.

Υπάρχουν στιγμές που η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τη δύναμη στην ψυχή τους για να διαβούν τα σύνορα του “δεν μπορώ”. Ένας από αυτούς τους “υπέρ” – ανθρώπους, είναι ο Χάνσελ Εμάνουελ. Δομινικανός στην καταγωγή, ζει στις ΗΠΑ από τα 16 του χρόνια και τα social media… παραμιλούν με τα κατορθώματα του.

Καρφώνει, σουτάρει, ντριμπλάρει, δίνει ασίστ, κόβει τους αντιπάλους του και βγάζει απίθανη ενέργεια στο γήπεδο. Που είναι το περίεργο; Λησμονήσαμε να αναφέρουμε μια σημαντική λεπτομέρεια. Ο Χάνσελ είναι μονόχειρας. Για την ακρίβεια έχει μόνο το δεξί του χέρι, ωστόσο κάνει πράγματα και θαύματα με τη μπάλα και έφτασε στο σημείο να αγωνιστεί σε κολέγιο της Division 1!

Ναι, ο Χάνσελ Εμάνουελ έφτασε σε τόσο υψηλό επίπεδο και στα 17 του χρόνια θα φορέσει τη φανέλα των Tennessee State Tigers με ένα όνειρο να τον συντροφεύει… Να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο ΝΒΑ!

Η παιδική ιστορία του Χάνσελ είναι πικρή, ωστόσο ο ίδιος με την επιμονή του φρόντισε να την κάνει γλυκιά… Έχασε το χέρι του σε ηλικία 6 ετών, όταν ένας τοίχος κατέρρευσε και έπεσε πάνω του. Το αριστερό του χέρι ήταν εγκλωβισμένο για δύο ώρες και οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν. Έπρεπε να ακρωτηριαστεί…

“Στην αρχή δεν ήθελα να κάνω τίποτα. Δεν μπορούσα να δέσω τα κορδόνια μου, ούτε να πιω ένα ποτήρι νερό”, θυμάται ο μονόχειρας μπασκετμπολίστας.

Με την παρότρυνση του – πρώην καλαθοσφαιριστή – πατέρα του, ο Χάνσελ άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό. Δεν κατάφερε να παίξει το αγαπημένο του μπέιζμπολ, ωστόσο όσο κυλούσαν τα χρόνια ασχολήθηκε με το μπάσκετ και το αγάπησε τόσο πολύ, που έγινε ένα… φαινόμενο!

Με ατελείωτες προπονήσεις στη φτωχική γειτονιά που ζούσε στο Σάντο Ντομίνγκο, τα βίντεο του στο internet άρχισαν να γίνονται viral και ένα από αυτά προκάλεσε το ενδιαφέρον του Μόιζες Μίτσελ, προπονητή στην Ακαδημία Life Christian στην Φλόριντα.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα με μ.ο 26 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ. κέρδισε γρήγορα μια υποτροφία για το Tennessee State και θα γίνει ο τέταρτος μονόχειρας στην ιστορία του NCAA μετά τους Ζακ Χόντσκινς, Γκραντ Ντίκστρα και Κέβιν Λόου.

“Βλέπω τον εαυτό μου ως ένα σπουδαίο ταλέντο και ως έναν σπουδαίο παίκτη. Δεν με θεωρώ ότι είμαι κάτι το εξωπραγματικό, αλλά ένας αθλητής που παλεύει για να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του, όπως πολλοί άλλοι”, λέει ο Εμάνουελ. Και ήδη έχει κάνει το πρώτο βήμα για να αγγίξει τα όνειρα του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.