Forbes: Στο μέλλον ο Γιάννης θα γίνει πλουσιότερος από τον δισεκατομμυριούχο Τζέιμς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει «εκτοξεύσει» τη δημοφιλία του στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την κατάκτηση του τίτλου με τους Μπάκς και διαθέτει όλες τις προδιαγραφές να αυξήσει κατακόρυφα τα έσοδα του, ξεπερνώντας μελλοντικά τον «βασιλιά» Τζέιμς.

O άτυπος τίτλος του GOAT στο ΝΒΑ, «Greatest of All Time», ο μεγαλύτερος όλων των εποχών, έχει αποδοθεί στον ΛεΜπρόν Τζέιμς, στην προηγούμενη δεκαετία. Ο «βασιλιάς» έχει κερδίσει δικαιωματικά αυτόν τον χαρακτηρισμό από ολόκληρο τον οργανισμό του ΝΒΑ και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση των Αμερικάνων και μη  φιλάθλων.

Ο Τζέιμς συγκαταλέγεται στην ελίτ της showbiz των Ηνωμένων Πολιτείων και πριν από μια εβδομάδα, όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατακτούσε με τους Μιλγουόκι Μπακς, το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του στο ΝΒΑ, ο ΛεΜπρον κέρδιζε έναν σπάνιο τίτλο, εκτός των παρκέ.

Έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του NBA που «έσπασε» το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε έσοδα, στην  διάρκεια της καριέρας του. Ιλιγγιώδες ποσό για εν ενεργεία παίκτη του ΝΒΑ, καθώς ούτε ο Μάϊκλ Τζόρνταν και ο αείμνηστος Κόμπι Μπράϊαντ, είχε γίνει «Μίδες», ενώ έπαιζαν ακόμα μπάσκετ και «μάγευαν» με τις χορευτικές κινήσεις τους και κρατώντας στα χέρια τους την πορτοκαλί μπάλα.

Τα έσοδα του Τζέιμς που ξεπέρασαν το 1 δις δολάρια, δεν προέρχονται μόνο από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, δυο φορές, στους Μαϊάμι Χιτ και την νυν ομάδα του, Λος Αντζελες Λέικερς, στα 18 συνεχόμενα χρόνια που κοσμεί τα γήπεδα του ΝΒΑ. Οι πηγές των εσόδων είναι από διαφημίσεις, συμφωνίες με χορηγούς και τις 7 εταιρίες που έχει δημιουργήσει στην επιχειρηματικότητα του, εκτός του ΝΒΑ και του μπάσκετ.

Η είσοδος του ΛεΜπρόν Τζέιμς στην λίστα των δισεκατομμυριούχων στην Αμερική, έγινε θέμα στο οικονομικό περιοδικό «Forbes», το οποίο είναι γνωστό τοις πάση για την κατά καιρούς δημοσίευση της λίστας Forbes που αφορά τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

«Goat» του ΝΒΑ και δισεκατομμυριούχος ο ΛεΜπρόν, λοιπόν, αλλά οι Αμερικάνοι που εκτός από «πατέρες» του μπάσκετ, είναι και «πατέρες» του καπιταλιστικού συστήματος, προβλέπουν ότι ο 26χρονος Γιάννης Αντετοκούνμπο, θα ξεπεράσει σε έσοδα τον ΛεΜπρον, πριν φτάσει στην ηλικία των 36 χρόνων που διανύει ο «βασιλιάς».  

Ως πρωταθλητής του ΝΒΑ και με αγωνιστικές προδιαγραφές που θα τον οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην διεκδίκηση του χαρακτηρισμού GOAT, στην τρέχουσα δεκαετία, το παιδί από τα…Σεπόλια, μπορεί να γίνει «μύθος», αγωνιστικά, και ζάμπλουτος, οικονομικά.

«Ένα πρωτάθλημα του ανοίγει πολλές νέες και επικερδείς πόρτες. Τον φέρνει στο επόμενο επίπεδο» δήλωσε στο «Forbes»  ο Dr. Tim Derdenger, καθηγητής στο Tepper School of Business του Carnegie Mellon.

Από το 2013 που επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μπακς και έγινε μόνιμος κάτοικος του Μιλγουόκι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του πρωταθλήματος, υπογράφοντας 5ετές συμβόλαιο 228 εκατ. δολαρίων με τα «ελάφια», τον Δεκέμβριο του 2020. Ο Greek Freak, όπως αναφέρει το αμερικάνικο περιοδικό, κερδίζει 25 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από τις συμφωνίες του με εταιρείες όπως οι Nike, JBL και Budweiser στις ΗΠΑ και Σαράντης και Protergia στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Forbes», ο πρωταθλητής του ΝΒΑ για το 2021 και δις MVP παίκτης του πρωταθλήματος,  βρίσκεται, ήδη, στην πέμπτη θέση των παικτών του NBA για τα έσοδα που έχουν, εκτός… παρκέ, σε διάστημα, μόλις, 8 χρόνων καριέρας…

Το Forbes ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι η ώρα της ευκαιρίας για τον Έλληνα σούπερ σταρ. Με την καριέρα του Τζέιμς να επιβραδύνει, το νέο προφίλ του Αντετοκούνμπο ως πρωταθλητή θα μπορούσε να τον κάνει μία βιώσιμη επιλογή για το μελλοντικό πρόσωπο της Nike στο μπάσκετ».

Ο καθηγητής Ντέρντεγκερ προέβλεψε στο ίδιο δημοσίευμα για τις οικονομικές προοπτικές του Αντετοκούνμπο ότι τα ετήσια έσοδα του από συμφωνίες μπορούν να φτάσουν στα 35 με 40 εκατ. δολάρια, με βάση την επιτυχία και την παγκόσμια απήχησή του. Η δεδομένη δημοφιλία του Mister «34» στο ΝΒΑ, «εκτοξεύτηκε» μετά την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος και κυρίως η ιστορία της προσωπικής και οικογενειακής ζωής του, τον έχουν καταστήσει ως ένα από τα πιο συμπαθή άτομα στην αμερικανική κοινωνία.

«Είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να διαφημίσει τη Louis Vuitton το ίδιο καλά και αποτελεσματικά με τη Nike» λέει στο Forbes ο σύμβουλος αθλητών Marc Ganis και συμπλήρωσε: «Εάν ο Αντετοκούνμπο δώσει βάρος στην αύξηση των εσόδων του από συμφωνίες με brands, μπορεί να διπλασιάσει ή ακόμα και να τριπλασιάσει τα σημερινά του νούμερα. Αυτό, θα τον έφερνε στην ίδια κατηγορία με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος είναι ο παίκτης του NBA με τα περισσότερα εκτός γηπέδου έσοδα, στα 65 εκατ. δολάρια».

Αυτό το «εάν και εφόσον θέλει ο Αντετοκούνμπο να δώσει βάρος στην αύξηση των εσόδων του, εκτός μπάσκετ», είναι μια μεγάλη αλήθεια για τον Greek Freak για τους επόμενους στόχους που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση των περισσότερων δυνατών τίτλων του ΝΒΑ. Η αφοσίωση του στο μπάσκετ, επισκιάζει το να γίνει μια «μηχανή που κόβει δολάρια»…

Το μεγάλο κέρδος στην ζωή του Γιάννη, είναι η πορεία του μέχρι την κορυφή. Μεγαλύτερο κέρδος θα είναι, πάντα, η υγεία του και η διατήρηση του σ’ αυτή την κορυφή. Τα μηδενικά στα χρήματα των εσόδων, όσα κι αν είναι δεν συγκρίνονται με αυτά τα αγαθά ζωής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.