Αντετοκούνμπο: «Έχουμε σπουδαία ομάδα»

Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τη νίκη των Μπακς επί των Σίξερς.

Ο “Greek Freak” αποθέωσε τους Χόλιντεϊ και Λόπεζ, ενώ αναφέρθηκε και στο καλά ποσοστά στα τρίποντα, τονίζοντας πάντως πως δεν πρέπει να στηριχθούν στο μακρινό σουτ ως ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

Για τη νίκη επί των Σίξερς: «Νιώσαμε καλά. Κινήσαμε την μπάλα, βρίσκαμε τον ελεύθερο συμπαίκτη, βάλαμε σουτ και όλοι έθεσαν τον τόνο από την αρχή. Ήμασταν συγκεντρωμένοι επιθετικά και αμυντικά».

Για την προσφορά του Χόλιντεϊ: «Ο Τζρου σημαίνει πολλά για την ομάδα και χρειαζόμαστε από αυτόν να είναι επιθετικός, να πηγαίνει προς το καλάθι, να σκοράρει, να βρίσκει τους συμπαίκτες του. Τραβάει πολλή προσοχή και είναι υπέροχο γιατί, όταν το κάνει αυτό, οι ομάδες δεν προσέχουν τόσο εμένα ή τον Μίντλετον».

Για την άμυνα του Λόπεζ στον Εμπίντ: «Έκανε σπουδαία δουλειά. Ο Εμπίντ είναι σπουδαίος παίκτης και παίζει καλά όλη την σεζόν, ευστοχεί σε πολλά σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Όταν τον αντιμετωπίζεις όμως πρέπει να ζήσεις με τα μακρινά του σουτ, αφού δεν γίνεται να τον στέλνεις στην γραμμή των βολών. Νομίζω ότι ο Λόπεζ είχε εντολή να τον αφήσει να σουτάρει. Αν ο Εμπίντ ευστοχούσε, όλα καλά, αν αστοχούσε, ακόμα καλύτερα».

Για την προσφορά της υπόλοιπης ομάδας: «Όλοι βοήθησαν, έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ, έβαζαν σουτ, έπαιξαν άμυνα. Μας έδωσαν ενέργεια Οι βασικοί πρέπει να δίνουν τον τόνο, αλλά κάποια βράδια που δεν το κάνουν είναι καλό να ξέρεις ότι θα βοηθήσουν τα παιδιά από τον πάγκο και σήμερα το έκαναν όλοι, με πρώτο τον Πόρτις και τον Τάκερ».

Για το ότι τέθηκε αντιμέτωπος με τον πρώην συμπαίκτη του, Τζορτζ Χιλ: «Είναι σπουδαίος παίκτης. Δεν αλλάζει κάτι σε εμένα το να μαρκάρω τον αντίπαλο πόιντ γκαρντ. Αν δεν ήταν ο Χιλ, θα μάρκαρα τον Μπεν Σίμονς. Ξέρω το παιχνίδι του Χιλ, αλλά είναι σπουδαίος παίκτης και κάνει σπουδαία την ομάδα του, είναι καλός οργανωτής και σουτέρ. Αν μαρκάρεις τον πόιντ γκαρντ πρέπει να τον κυνηγάς παντού, να εμπλέκεσαι στο Πικ εν Ρολ, να είσαι συγκεντρωμένος. Το απόλαυσα όμως. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ κάθε φορά».

Για το νέο ματς με τους Σίξερς σε δύο μέρες: «Ξέρεις ότι θα παίξουν σκληρά, θα μπουν δυνατά και πρέπει να κάνουμε τα ίδια πράγματα και στο επόμενο παιχνίδι. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, αλλά για μένα το να παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια μία ομάδα είναι σπουδαίο, γιατί ετοιμάζεσαι για τα play offs. Μας βοηθάει για να ξέρουμε τι προσαρμογές θα κάνουμε σε κάθε αντίπαλο».

Για τα καλά ποσοστά στα τρίποντα: «Το μόνο που ξέρω είναι πως είναι σπουδαίο να βάζουμε τρίποντα. Είναι όμορφο να βλέπω τους συμπαίκτες μου να ευστοχούν σε τρίποντα. Άλλες μέρες όμως τα σουτ θα μπουν και άλλες όχι. Δεν γίνεται όμως να στηριχθούμε σε αυτό. Πρέπει να στηριχθούμε στην άμυνά μας. Έχουμε σπουδαία ομάδα, αλλά δεν γίνεται να στηριζόμαστε στα τρίποντα. Θα υπάρξουν μέρες που θα νιώσουμε καλά, γιατί έχουμε παίκτες που μπορούν να βάλουν τρίποντα. Έχουμε ταλέντο, αλλά δεν θα ευστοχούμε κάθε βράδυ σε 20 τρίποντα, οπότε πρέπει να στηριχθούμε στην άμυνά μας και να ελπίζουμε ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα βάλουμε τα σουτ παίζοντας σωστά στην επίθεση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.