ΝΒΑ: ΝτεΜάρκους Κάζινς: Από All Star σε 10ήμερα συμβόλαια σε χρόνο ρεκόρ

Σε … «ελεύθερη πτώση» η καριέρα του 30χρονου σέντερ που πιο γρήγορα από κάθε άλλον παίκη στην ιστορία του ΝΒΑ έκανε τη συγκεκριμένη διαδρομή

Η ζωή σε προλαβαίνει πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζεις, λένε οι Αμερικανοί κι ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά παραδείγματα αυτής της λαϊκής ρήσης είναι ο ΝτεΜάρκους Κάζινς.

Πρόκειται για έναν σέντερ που τη σεζόν 2017-18, αγωνιζόμενος στους Νιου Όρλιανς Πέλικανς, επιλέγη ως Ολ Σταρ παίκτης, έχοντας εκείνη τη χρονιά απολαβές ύψους 18.1 εκατομμυρίων δολαρίων από το συμβόλαιό του! Κι όχι άδικα αφού λογίζονταν ως ένας εκ των κορυφαίων στη θέση του – αν όχι ο κορυφαίος τότε σίγουρα μέσα στους τρεις καλύτερους του πρωταθλήματος – έχοντας … αστρονομικούς μέσους όρους ανά αγώνα όπως 25 πόντους, σχεδόν 13 ριμπάουντ και πέντε ασίστ!

Το σήμερα όμως είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Τρεις σεζόν μετά, με το ζόρι υπέγραψε δεκαήμρο συμβόλαιο με τους Λ.Α. Κλίπερς. Σε μια ηλικία που όλοι περίμεναν να βρίσκεται στο πικ της καριέρας του, έχοντας δώσει με συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια τα … διαπιστευτήριά του για το τί είναι ικανός να κάνει εντός παρκέ, με πλούσια αγωνιστικά παράσημα όπως την ανάδειξή του σε Ολ Σταρ πριν από τρεις σεζόν και στην αντίστοιχη δεύτερη ομάδα των Ολ Σταρ πριν από πέντε (σ.σ. σεζόν), δεν μπορεί να βρει ομάδα να του προσφέρει ένα σταθερό συμβόλαιο χωρίς πρώτα ν’ αποδείξει αν και τί μπορεί πλέον να κάνει.

Το πλέον ευχάριστο σ’ αυτές τις τόσο δυσάρεστες και στενάχωρες ιστορίες είναι οι εμφανίσεις και των δύο παικτών στα πρώτα παιχνίδια με τις ομάδες τους καθώς είναι αδύνατο να μη νιώσει κάποιος συμπάθεια και συμπόνοια για δύο ανθρώπους που από τη λάμψη και το επίπεδο του σούπερ σταρ στο ΝΒΑ υποχώρησαν τόσο γρήγορα και τόσο απρόσμενα στο σημείο του απλώς να υφίστανται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου κι ειδικά από τη στιγμή που αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας τραυματισμών, ενός αστάθμητου παράγοντα για τον οποίο δεν ευθύνονται και δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Τελικά όντως η ζωή σε προλαβαίνει πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι περιμένεις ….

πηγή: Hoopshype.com


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.