NCAA: Η ώρα της αλήθειας (vids, pics)

Το North Carolina και το Kansas τα ξημερώματα (4.15, Νovasports Prime) θα λύσουν τις διαφορές τους στον τελικό του NCAA και στο ίσως καλύτερο Final 4 όλων των εποχών. Γράφει ο Χαράλαμπος Σαραντινάκης.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε, ο τελικός του NCAA είναι προ των πυλών με το North Carolina και το Kansas να είναι οι δυο μονομάχοι σε ένα απίστευτο ταξίδι το οποίο θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα στην Νέα Ορλεάνη και το επιβλητικό “Caesars Superdome” μπροστά σε πάνω από 70.000 θεατές και την τελευταία του διαδρομή θα την δείτε και αυτή ζωντανά τα ξημερώματα (4.15, Νovasports Prime) σε περιγραφή του Δημήτρη Καρύδα.

Οι δυο ομάδες μέχρι να φτάσουν στον μεγάλο τελικό πέρασαν πολλά, αναμετρήθηκαν με μεγάλους αντιπάλους και βίωσαν στιγμές μοναδικές αφού από μόνο του το ότι αυτή ήταν η τελευταία χρονιά του Μάικ Σιζέφσκι αποτελεί μια συνθήκη ανεπανάληπτη.

To Final 4 ξεκίνησε με δυο εξαιρετικούς ημιτελικούς αλλά ας δούμε τι έκαναν οι δυο αντίπαλοι από την φάση των “64” και μετά.

Το North Carolina στον πρώτο γύρο άφησε εκτός το Marquette με κορυφαίο παίκτη τον Μπρέιντι Μάνεκ ο οποίος είναι εξαιρετικός στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν και στέκεται επάξια δίπλα στους κορυφαίους της σεζόν και για τους “Tar Heels” Αρμάντο Μπέικοτ και Κάλεμπ Λαβ. Στην συνέχεια ακολούθησε μια μεγάλη πρόκριση στον δεύτερο γύρο και στην παράταση επί του του Baylor σε έναν αγώνα που η τριάδα Ντέιβις, Μάνεκ και Μπέικοτ ήταν καθοριστική και τελικά έδωσε και την πρόκριση στο Sweet 16.

Eκεί αντίπαλος ήταν το μεγάλο UCLA των 11 πρωταθλημάτων (1ο σε τίτλους) με την ομάδα του Χιούμπερτ Ντέιβις να επικρατεί και πάλι και να πανηγυρίζει μια μεγάλη πρόκριση πάντα με την σφραγίδα των ηγετών του. Επόμενη πρόκληση για τους “Tar Heels” ήταν η μεγάλη έκπληξη που άκουγε στο όνομα του Saint Peter’s μια ομάδα που για να φτάσει έως την Elite 8 άφησε εκτός κατά σειρά το Kentucky, το Murray State και το Purdue ονόματα τρανταχτά όπως βέβαια μεγάλο θόρυβο έκαναν και οι συγκεκριμένες προκρίσεις με τον δρόμο όμως να τελειώνει κάπου εκεί. Το North Carolina ήταν υποψιασμένο και δεν άφησε περιθώρια στην “σταχτοπούτα” πέρνοντας μια άνετη πρόκριση για το Final Four εκεί όπου τους περίμεναν οι “Blue Devils” Μάικ Σιζέφσκι.

Μπροστά σε περίπου 73.000 θεατές δόθηκε μια αλησμόνητη και αξέχαστη παράσταση η οποία ήταν η τελευταία για τον Μάικ Σιζέφσκι που μετά από 42 χρόνια και 5 πρωταθλήματα με το Duke ολοκλήρωσε αυτή τη μεγαλειώδη καριέρα δυστυχώς με έναν αποκλεισμό. Αλλά καλύτερα ας μιλήσουν οι εικόνες από μόνες τους.

Το Kansas στον πρώτο γύρο είχε εύκολο έργο αφού άφησε άνετα εκτός το Texas Southern με το Creighton να ακολουθεί στον δεύτερο και τους ηγέτες των “Jayhawks” να δείχνουν έτοιμοι για τις μεγάλες μάχες που θα ακολουθούσαν. Από το ξεκίνημα της σεζόν οι Αγκμπάτζι και ΜακΚόρμακ παρέα με τους Μπράουν και Ουίλσον αποτέλεσαν τους σημαντικότερους παράγοντες της συγκεκριμένης ομάδας και όπως ήταν φυσικό συνέχισαν να είναι οι πρωταγωνιστές και στις πιο δύσκολες στροφές της σεζόν.

Στο Sweet 16 ακολούθησε το Providence με την πρόκριση να έρχεται και πάλι με τον Μάρτιν να αποτελεί τον παράγοντα “X” και με την απόδοση του να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να έρθει μια ακόμα επιτυχία. Επόμενος αντίπαλος στην Elite 8 το Miami σε έναν αγώνα που η μια ομάδα του Bill Shelf πήρε και πάλι με ιδιαίτερη άνεση κερδίζοντας επάξια την πρόκριση της στο Final 4 όπου εκεί περίμενε η Villanova.

Οι “Jayhawks” και πάλι δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης από νωρίς επέβελαν τον ρυθμό τους και στα σημείο που ο αντίπαλος αντέδρασε οι απαντήσεις βρέθηκαν και μάλιστα ήταν άμεσες και πειστικές.

Πλέον το Kansas θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον North Carolina και θα διεκδικήσει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του την ώρα που η ομάδα του Χιούμπερτ Ντέιβις θα ψάξει το έβδομο στο ίσως κορυφαίο Final Four όλων των εποχών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.