Το Μαρούσι σφράγισε το τελευταίο εισιτήριο για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας του Προμηθέα με 100-92 στην Πάτρα και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο ραντεβού με τον Άρη που το περιμένει στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη συνοχή, καθαρό μυαλό και λύσεις στα κρίσιμα σημεία. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τζόρνταν Κινγκ, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση με 30 πόντους, το Μαρούσι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και κατάφερε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων. Αντίθετα, ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να ανακόψει την κακή του πορεία, γνωρίζοντας την έβδομη διαδοχική ήττα του σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Πατρινών στα πρώτα λεπτά και με καλή κυκλοφορία της μπάλας βρήκαν ρυθμό από τα 6,75μ., χτίζοντας ένα πρώτο μικρό προβάδισμα. Ο Προμηθέας προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο δεκάλεπτο με μεγαλύτερη ένταση στην άμυνα, ωστόσο η επιθετική του δυστοκία δεν του επέτρεψε να πάρει τον έλεγχο. Το Μαρούσι απάντησε με κυριαρχία στα ριμπάουντ και ψυχραιμία στην επίθεση, κλείνοντας το ημίχρονο με οριακό προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και ένταση, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και τα τρίποντα να δίνουν τον τόνο. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε οριακή κατάσταση πριν από την τελευταία περίοδο, όμως εκεί το Μαρούσι έκανε τη διαφορά. Με σωστές επιλογές, καθαρό πλάνο και τον Κινγκ να βγαίνει μπροστά, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τη διαφορά και διαχειρίστηκαν άψογα τα τελευταία λεπτά. Οι εύστοχες βολές στο φινάλε «σφράγισαν» τη νίκη και την πρόκριση, στέλνοντας το Μαρούσι στην Κρήτη με αυτοπεποίθηση και φιλοδοξίες.

Τα δεκάλεπτα: 23-27, 44-45, 71-73, 92-100.

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ