Περιστέρι – Ολυμπιακός 57-85: «Οδοστρωτήρας» και back-to-back Κυπελλούχος! (hls)

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς ξεπέρασε πολύ εύκολα το εμπόδιο του Περιστερίου, κατακτώντας το 11ο τρόπαιο στην ιστορία του.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ, κατά διαστήματα, και στις δύο πλευρές του γηπέδου, δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στο Περιστέρι να πιστέψει πως μπορεί να διεκδικήσει το Κύπελλο.

Επέβαλε από τα πρώτα λεπτά τον ρυθμό του, «έχτισε» διψήφια διαφορά και επιβεβαίωσε σε ένα ακόμη ματς πως τη δεδομένη στιγμή παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, κατακτώντας με άνεση το Κύπελλο Ελλάδας για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες, που αποσπάστηκαν ακόμη και με +37, ήταν οι Άλεκ Πίτερς (26 π., 8/11 τρ.) και Σάσα Βεζένκοφ (20 π., 5 ασίστ, 5 ριμπ). Ακολούθησε ο κυρίαρχος Φαλ με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.

«Ερυθρόλευκη» υπεροχή απ’ το πρώτο λεπτό

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στον τελικό. Με «όπλο» την πιεστική άμυνα και μπροστάρη στην επίθεση τον ασταμάτητο Σάσα Βεζένκοφ (10 π., 3 ασίστ), οι Πειραιώτες κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να «χτίσουν» διψήφια διαφορά (2-12). Ο Σπανούλης κάλεσε γρήγορα time out και ανακάτεψε την… τράπουλα, προσπαθώντας να βάλει προβληματισμούς στον Ολυμπιακό, όμως κάθε προσπάθεια έπεσε στο… κενό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν δυο ταχύτητες πάνω, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +16 (10-26), μετρώντας ήδη 9 ασίστ και εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση (7/10 δίποντα, 4/5 τρίποντα).

Τα… έσπασε το Περιστέρι, άλλο επίπεδο ο Ολυμπιακός

Το Περιστέρι προσπάθησε να αντιδράσει στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και έγινε πιο επιθετικό στην άμυνα του, όμως στην απέναντι πλευρά του γηπέδου τα πράγματα πήγαιναν πολύ άσχημα (4/20 εντός παιδιάς). Χαρακτηριστικό είναι πως χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 7 αγωνιστικά λεπτά για να πετύχει το πρώτο του καλάθι, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός λειτουργούσε σαν… ελβετικό ρολόι. Με τον Πίτερς να «βομβαρδίζει» από τις γωνίες (3/3 τρίποντα) και την άμυνα να μην δίνει τίποτα εύκολο στον αντίπαλο, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποσπάστηκε με 30 πόντους διαφορά (13-43), αναγκάζοντας τον Βασίλη Σπανούλη να πάρει ένα ακόμη time out. Οι φωνές του Λαρισαίου προπονητές έπιασαν εν μέρει τόπο, καθώς ακολούθησαν δύο απανωτά τρίποντα από Ντένμον-Φρανσίσκο και αρκετές μάχες του πιτσιρικά Ζούγρη, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το σκηνικό. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με… αέρα 24 πόντων (21-45), έχοντας κάνει σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση (9/14 δίποντα, 7/15 τρίποντα, 14 ασίστ), σε αντίθεση με την ομάδα των δυτικών προαστίων (3/16 δίποντα, 4/15 τρίποντα, 5 ασίστ).

Το «πάρτι» συνεχίστηκε με Φαλ – Βεζένκοφ

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο. Το Περιστέρι δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει τον ρυθμό που είχε επιβάλει ο Ολυμπιακός και κατ’ επέκταση να δημιουργήσει προβληματισμούς στον αντίπαλο. Οι Πειραιώτες με τους Βεζένκοφ και Φαλ να επιστρέφουν στην πεντάδα, ήταν ασταμάτητοι επιθετικά, διατηρώντας παράλληλα το πολύ σοβαρό πρόσωπο αμυντικά. Ο Μωραΐτης ήταν ο μοναδικός που πάλευε επιθετικά από πλευράς Περιστερίου, όμως δεν ήταν αρκετό, με τους «ερυθρόλευκους» να εκτοξεύουν τη διαφορά στους 37 πόντους (31-68) λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Τυπική διαδικασία…

Με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί, η τέταρτη περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως την κατάσταση και να σβήνει τις… μηχανές στα τελευταία λεπτά. Κάτι που έδωσε την δυνατότητα στο Περιστέρι να μαζέψει κάπως τη διαφορά, αφού ο μόνος που συνέχιζε να τα βάζει από παντού για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Άλεκ Πίτερς. Το τελικό 57-85 βρήκε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να κατακτά για δεύτερη διαδοχική σεζόν και 11η φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 21-45, 34-68, 57-85

Περιστέρι (Βασίλης Σπανούλης): Μπίλαν 2 , Φρανσίσκο 5 (2/9 σουτ) , Κόλεμαν 2 , Μωραΐτης 16 (3/8 τρίποντα) , Ραντάνοβ 2, Πουλιαμότης 6 (2) Ντένμον 7 (2/8 σουτ) , Κασελάκης 3 (1) , Χουγκάζ 7, Χάμερ 7 (5 ασίστ), Ζούγρης

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (5 ασίστ) , Κάναν 3 , Λούντζης, Λαρεντζάκης, Πάπας, Φαλ 13 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ) , Σλούκας 5 , Βεζένκοβ 20 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπανικολάου 9 , Μπόλομποϊ 3, Πίτερς 26 (8/11 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 4.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.