To «κυπελλάκι» έγινε… «κυπελλάρα»

Το Κυπέλλο πήρε την μορφή πρωταθλήματος με την διαδικασία πρόκρισης από το F4 των μικρότερων κατηγοριών και του F8 με τις εφτά πρώτες ομάδες στον πρώτο γύρο της Basket League.

Eπί σειρά ετών, ο θεσμός του κυπέλλου, με την διαδικασία που γινόταν, ενδιέφερε μόνο τους δυο «αιωνίους» του ελληνικού μπάσκετ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για την «μονομαχία» τους στους τελικούς ή την πιθανή κλήρωση τους σε ημιτελικούς. Η πρώτη αναβάθμιση του θεσμού έγινε με την περσινή διεξαγωγή του F4, ύστερα από 17 χρόνια και πάλι. Στην φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου, όμως, έγινε η τελειοποίηση της αγωνιστικής διαδικασίας. Αρχικά, με την διεξαγωγή του F8 και πάλι στο Ηράκλειο, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αλλά και με την ευκαιρία που δίνεται σε μία ομάδα από τα εθνικά πρωταθλήματα, εκτός της Basket League, να παραταχθεί, έστω και για μια ημέρα, στο παρκέ, μαζί με τις 7 ομάδες της επαγγελματικής κατηγορίας στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος και να παίξει στα προημιτελικά.

Και η προκριματική διαδικασία αυτής της μίας ομάδας, γίνεται, επίσης, μέσω του F4 Unicef Trophy που θα διεξαχθεί σήμερα, στο κλειστό γήπεδο του Χολαργού, με τους ημιτελικούς (Πανιώνιος-Ηρακλής και ΦΕΑ-Παπάγου) και τον τελικό, μεθαύριο (17/12) στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

H ευκαιρία που δίνεται στις τρείς ομάδες της Α2 κατηγορίας, Ηρακλής, Παπάγου και ΦΕΑ, καθώς και την μία, τον Πανιώνιο που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, να διεκδικήσουν το ένα εισιτήριο πρόκρισης και να βρεθεί μαζί με τις επαγγελματικές ομάδες, τονώνει το κύρος του θεσμού των εκπλήξεων. Ήδη, ο Πανιώνιος έχει αποκλείσει τρείς ομάδες της Α2 κατηγορίας για να φτάσει στο F4 και φυσικά έχει την φιλοδοξία και τον στόχο, φτάνοντας στις 4 καλύτερες ομάδες από τους τρείς πρώτους γύρους του Κυπέλλου και τις 7 αγωνιστικές, να ολοκληρώσει την πορεία του με πρόκριση στο F8. Τον ίδιο στόχο έχουν, φυσικά ο Ηρακλής, η ΦΕΑ και η ομάδα του Παπάγου, απλά οι «κυανέρυθροι» έχουν διαφορά δυο κατηγοριών από τις ομάδες της Basket League και ας έχουν «βαρύ όνομα» σαν ιστορία, όπως και ο Ηρακλής.

Ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός «κυπελλάκι», όπως χαρακτηριζόταν ο δεύτερος τη τάξει, θεσμός του ελληνικού μπάσκετ, έχει πάψει να υφίσταται και να ακούγεται. Το F4 των ομάδων από τις χαμηλότερες κατηγορίες και το F8 των επαγγελματικών ομάδων, μπορούν να προσδώσουν τον χαρακτηρισμό «κυπελλάρα» για δυνατές συγκινήσεις και εκπλήξεις αποτελεσμάτων σε παιχνίδια νοκ-αουτ που θα διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες και όχι μόνο του τελικού.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.