Προμηθέας-Παναθηναϊκός 68-85: Πρόκριση στον τελικό με σούπερ Έβανς και καθοριστικό Νέντοβιτς (hls)

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μετά από ένα τραγικό πρώτο δεκάλεπτο και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς πάντως να θέλξει με την απόδοση του. Περιμένει αντίπαλο από τον δεύτερο ημιτελικό (18/02, 20:00) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έβαλε τις βάσεις με το ξέσπασμα του μετά από ένα πολύ άσχημο πρώτο δεκάλεπτο και αφύπνισε τους συμπαίκτες του. Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε έτσι να υπερκεράσει το εμπόδιο του Προμηθέα Πατρών και να προκριθεί σε έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Αφεντικό μετά τα δέκα πρώτα αγωνιστικά λεπτά οι «πράσινοι» χωρίς όμως να πατήσουν το… γκάζι στο πόδι και χωρίς να εντυπωσιάσουν.

Αξιομνημόνευτη και η προσπάθεια του Προμηθέα, ο οποίος κατέβηκε στο Ηράκλειο με τρεις σημαντικές απουσίες (Γιαννόπουλος, Γκίκας, Τζεράι Γκραντ) και στάθηκε κάτι περισσότερο από αξιοπρεπώς, απέναντι σε έναν πιο ποιοτικό και σχεδόν πλήρη αντίπαλο (απουσιάζει ο τραυματίας Παπαπέτρου για τον Παναθηναϊκό).

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 17 πόντους αλλά και άσχημα ποσοστά ευστοχίας (2/11 τρίποντα, 2/5 δίποντα). Καταπληκτικός ο Τζέρεμι Έβανς με 15 πόντους (6/8 σουτ) και 11 ριμπάουντ. Από 12 πόντους είχαν οι Γιώργος Παπαγιάννης και Ντάριλ Μέικον, οι οποίοι ξύπνησαν στην τελευταία περίοδο.

Ο Κέντρικ Ρέι τελείωσε το ματς με 19 πόντους (9/18 σουτ) για τον Προμηθέα, ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης «άγγιξε» το double-double (14 πόντους, 9 ριμπάουντ) παλεύοντας και στις δύο πλευρές του παρκέ. Τρίτος διψήφιος ο Τρέβις Σίμπσον με 11 πόντους για τους πατρινούς που δεν άντεξαν στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς όλη την εβδομάδα δεν προπονήθηκαν (ελέω covid).

Το ματς:

Ο Προμηθέας πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο και μετά το αρχικό 11-11 του πρώτου τετραλέπτου έτρεξε επιμέρους σκορ 16-2 για να βρεθεί στο +14 (27-13). Κύριοι εκφραστές των επιθέσεων οι Δημήτρης Αγραβάνης και Κέντρικ Ρέι με τον δεύτερο μάλιστα να σκοράρει στο φινάλε της περιόδου από τα 6,5 μέτρα σε μαρκαρισμένο δίποντο. Οι πατρινοί εκμεταλλεύτηκαν για ακόμη ένα ματς το νωθρό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και τρέχοντας στο τρανζίσιον ευτύχησαν να δημιουργήσουν διψήφια διαφορά.

Στην δεύτερη περίοδο τα πάντα άλλαξαν. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την πολυαναμενόμενη αντίδραση και με το Νεμάνια Νέντοβιτς να σκοράρει οκτώ σερί πόντους, οι πρωταθλητές Ελλάδας προηγήθηκαν με 36-35. Ο Σέρβος, που ήταν πολύ άστοχος στα πρώτα 13 αγωνιστικά λεπτά, τα έβαλε μαζεμένα και η ομάδα του Ηλία Ζούρου δεν μπόρεσε να τον αναχαιτίσει. Πολύτιμες λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο έδωσε και ο Τζέρεμι Έβανς με το ημίχρονο να τελειώνει στο 39-38 υπέρ των πατρινών.

Ο Έβανς συνέχισε να κάνει πολύ όμορφα πράγματα και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο αλτικός Αμερικανός ψηλός των «πρασίνων» κυριάρχησε στην ρακέτα, κατέβασε πολλαπλά επιθετικά ριμπάουντ και τελείωσε εμφατικά φάσεις. Ο Προμηθέας προσπάθησε απεγνωσμένα να μείνει κοντά στο σκορ με ορισμένα ηρωικά καλάθια κυρίως των Ρέι και Αγραβάνη. Οι λύσεις όμως των Ουάιτ και Μέικον έφεραν την διαφορά στο +8 (50-58).

Ο Γιώργος Παπαγιάννης εμφανίστηκε στην τελευταία περίοδο και σκοράροντας δέκα πόντους έδωσε πολύτιμη βοήθεια στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας σέντερ έβγαλε και μερικές κομβικές άμυνες για να ανέβει η διαφορά στους 13 πόντους (57-70). Και ο Μέικον μπήκε στην εξίσωση για τους τυπικά φιλοξενούμενους, με ασίστ και καλάθια, βελτιώνοντας έτσι την συνολική του εικόνα (δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο). Το διαδικαστικό φινάλε επιφύλασσε δύο τρίποντα του Λευτέρη Μαντζούκα για να διαμορφωθεί το τελικό 85-68 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 39-38, 50-58, 68-85

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.