Ιτούδης: “Έδωσα και την τελευταία ρανίδα της δύναμης μου”

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποχαιρέτησε τον πάγκο της Εθνικής ομάδας με μια προσωπική δήλωση, εξηγώντας τους λόγους της αποχωρησής του.

Αναλυτικά η δήλωση του:

“Τον Μάρτιο του 2022, μετά από την πρόσκληση και τιμή που μου έγινε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κο Λιόλιο, ανέλαβα την θέση του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος. Μια θέση που πάντοτε θεωρούσα τιμή να προσκληθώ και υποχρέωση να αναλάβω. Σε αυτό το διάστημα έδωσα όλο μου το είναι για να πετύχει η Εθνική μας. Παρόλες τις αντιξοότητες που η Εθνική μας συνάντησε, θεωρώ πως παλέψαμε με όλες τις δυνάεμις μας για να εκπροσωπήσουμε με σεβασμό, μαχητικότητα και αυταπάρνηση τη χώρα μας. μετά το πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Εθνική μπαίνει σε μια χρονιά που κατάφερε να προκριθεί για να αγωνιστεί στο προ-ολυμπιακό τουρνουά με στόχο στην πρόκριση στην Ολυμπιαάδα. Το τουρνουά αυτό, θα πραγματοποιηθεί λίγες μόλις βδομάδες μετά το τέλος των υποχρεώσεων των ομάδων της Ευρωλίγκα οι οποίες πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους.

Η σκέψη μου από την πρώτη στιγμή που ανέλβαν την Εθνική μας ήταν πως αυτή πρέπει να ενώνει. Είναι η ομάδα όλων των Ελλήνων και έχουμε υποχρέωση να την βάζουμε πάνω από την προσωπική μας θέληση και το προσωπικό μας συμφέρον. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προσωπική μου θέληση είναι να οδηγήσω την Εθνική μας στο επερχόμενο προ-ολυμπιακό τουρνουά. Οι ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχω όμως με το κλαμπ μου, οι οποίες τελειώνουν μόλις λίγες εβδομάδες πριν την αρχή του προ-ολυμπιακού τουρνουά, δεν επιτρέπουν την διαθεσιμότητά μου στον βαθμό που πιστεύω πως απαιτεί η προετοιμασία για ένα τόσο σημαντικό τουρνουά. Ως εκ τούτου, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κο Λιόλιο, αποφασίσαμε να είμαι δίπλα στην ομοσπονδία και στην Εθνική μας αφιλοκερδώς μόνο με την συμβουλή και την άποψή μου οποτεδήποτε και αν αυτή χρειαστεί.

Σε αυτό το διάστημα του ενάμιση χρόνου, αισθάνθηκα την αγκαλιά καιτ ην ευχή όλων των υγιών Ελλήνων φιλάθλων και αυτό με γέμισε περισσότερο ακόμα και από τίτλους που έχω κατακτήσει σε επίπεδο ομάδων. Προσωπικά, έδωσα και την τελευταία ρανίδα της δύναμής μου γα να εκπροσωπήσω επάξια την χώρα μας ενώ γέμισα με περηφάνια και ταπεινότητα αντιλαμβανόμενος πόσο μικρό είναι το ατομικό μέγεθος όλων μας, μπροστά στο μεγαλείο της εκπροσώπησης της χώρας και της συμμετοχής στην Εθνική μας ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες, τους πορπονητές και το σταφ που διέθεσαν τον εαυτό τους για την Εθνική τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα παράθυρα των διοργανώσεων αλλά και στο Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πάνω απο όλα, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που αγάπησαν και αγαπάνε την Εθνική μας και που την αγάπη τους αυτή τη νοιώσαμε ολο αυτό το διάστημα και αν τους ζητήσω να τη στηρίξουμε στην προσπάξθεια που θα κάνει να προκριεί στην Ολυμπιάδα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας