Λετονία-Ελλάδα 67-57: Αποστολή εξετελέσθη, ένατη συμμετοχή σε Παγκόσμιο

Για 9η φορά στην ιστορία της και σε διάστημα 37 χρόνων, η Εθνική Ανδρών θα είναι παρούσα στο ραντεβού του παγκοσμίου μπάσκετ.

Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε με ήττα από τη Λετονία (67-57) στην Ρίγα, την προκριματική διαδικασία του Παγκοσμίου κυπέλλου και επικύρωσε τυπικά την εξασφαλισμένη πρόκριση της στην τελική φάση για 9η φορά στην ιστορία της, ύστερα από την πρώτη, το 1986 στην Ισπανία.

Για δεύτερη φορά σε προκριματική διαδικασία Παγκοσμίου και μια φορά σε αντίστοιχη διαδικασία ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τους αγώνες των “παραθύρων”, το ελληνικό μπάσκετ και η Εθνική Ανδρών, πήραν “άριστα” στις εξετάσεις τους. Από το Νιουκάστλ και τον πρώτο αγώνα με την Μ. Βρετανία που ηττήθηκε η ελληνική ομάδα, μέχρι την Ρίγα, όπου ο επίλογος ήταν και πάλι η ήττα, το ταξίδι ήταν θαυμάσιο και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που κλήθηκαν και είχαν και ντεμπούτο στην Εθνική για την ανταπόκριση τους. Όπως και στο τεχνικό επιτελείο του Σωτήρη Μανωλόπουλου που έκανε τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό για να ξεπερασθούν όσο το δυνατόν καλύτερα, το πρόβλημα με τους εγκλωβισμένους διεθνείς παίκτες της Ευρωλίγκα.

Η Λετονία για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου και η κλήρωση των ομίλων, θα γίνει στις 29 Απριλίου, στην Μανίλα.

Η Εθνική άργησε να…μπεί στο παιχνίδι και βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 8 πόντους, αλλά η είσοδος του Μωραΐτη και η χρησιμοποίηση του Χατζηδάκη, την βοήθησαν να μην χάσει την επαφή με το σκορ και έκανε τον καλύτερο επίλογο, με το καλάθι του…. γονατισμένου Χουγκάζ στο παρκέ!
Στην πρώτη περίοδο,η ελληνική ομάδα πέτυχε, μόλις οκτώ πόντους, δέχτηκε 18, αλλά στην δεύτερη ως αποτέλεσμα της αμυντικής δουλειάς από το 12ο λεπτό και μετά, ήταν το “ψαλίδισμα” της διαφοράς που είχαν οι Λετονοί, μέχρι τους 12 πόντους. Στο τελευταίο 7λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η Εθνική δέχτηκε, μόλις 10 πόντους και επιθετικά από τους 16 έφτασε τους 32.

Η Εθνική βρήκε τα… “πατήματα” της στην άμυνα και προσπάθησε να βρει ρυθμό και στην επίθεση. Τα πέντε τρίποντα σε 14 προσπάθειες, ήταν η μισή συγκομιδή πόντων στο πρώτο ημίχρονο. Στην τρίτη περίοδο, όμως, η Εθνική παρουσιάστηκε όπως στην πρώτη και ίσως χειρότερη στην επίθεση. Ένα εύστοχο τρίποντο του Τανούλη, έδωσε το προσπέρασμα με 33-35, αλλά στην συνέχεια, η Λετονία πέτυχε σερί 17-16, προηγήθηκε 48-38 και διατήρησε σταθερό προβάδισμα στο σκορ. Η Εθνική…επανήλθε στην 4η περίοδο και πάλι από την άμυνα της. Μείωσε μέχρι τους δυο πόντους (54-52),παίρνοντας πόντους από τον Τανούλη, αλλά από την περιφέρεια δεν μπόρεσε να απειλήσει. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τους Λετονούς, διαμόρφωσαν το 63-57 και η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο, μετά από δυο άστοχες προσπάθειες του Πάπας.

Δεκάλεπτα: 18-8, 33-32, 52-41, 67-57

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.