Η Εθνική στον διάδρομο… «απογείωσης» για την ένατη συμμετοχή σε Παγκόσμιο κύπελλο

Η Εθνική ομάδα έχει στην κατοχή της, τον έλεγχο της προκριματικής διαδικασίας. Η νίκη επί της Λετονίας, απομακρύνει τον «εφιάλτη» της αβεβαιότητας. Νίκη και επί του Βελγίου, θα κάνει «check in» για το Παγκόσμιο.

H Εθνική ομάδα, δυο μήνες σχεδόν, μετά την παρουσία της στο πρόσφατο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ και την μη εκπλήρωση του πρώτου στόχου της που ήταν η πρόκριση στην ημιτελική φάση, βρίσκεται ξανά, σήμερα (19.00, ΝΟVAPRIME), σε θέση «μάχης» στο Ηράκλειο, υποδεχόμενη την Λετονία για την 9η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η…δουλειά της ελληνικής ομάδας για την εξασφάλιση της πρόκρισης στα γήπεδα της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και της Ιαπωνίας, έχει προχωρήσει σε ποσοστό άνω του 50 τοις εκατό και έχει πλησιάσει το 70%, αφού έχει 4 νίκες και 2 ήττες, βρισκόμενη στην 2η θέση του ομίλου. Το απόγευμα, στο κατάμεστο κλειστό «Δυο Αοράκια», θα υποδεχτεί και θα αντιμετωπίσει, τους Λετονούς που προπορεύονται με μια περισσότερη νίκη. Ντέρμπι κορυφής, αν μη τι άλλο. Γιατί, αν η Εθνική φτάσει στην 5η νίκη της, θα ισοβαθμήσει στην πρώτη θέση με την Λετονία και θα έχει το βαθμολογικό πλεονέκτημα, μέχρι τον αγώνα που θα γίνει, τον Φεβρουάριο του 2023, στην Ρίγα. Θα υπερτερεί της Λετονίας, αν συνεχιστεί η συγκατοίκηση στην πρώτη θέση.

Δεν είναι, όμως, το ζητούμενο η βαθμολογική κόντρα με την Λετονία. Από κάθε όμιλο, προκρίνονται οι 3 πρώτες ομάδες και η Ελλάδα, όπως και η Λετονία, χρειάζονται τουλάχιστον μία, αν όχι και δυο ακόμα νίκες για να προκριθούν και μαθηματικά. Θα εξαρτηθεί από τις Εθνικές ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στην βαθμολογία του ομίλου και είναι η Σερβία (3-3), το Βέλγιο (3-3) και στην πιο δυσμενέστερη θέση, η Τουρκία (2-4), η οποία, ίσως, χρειαστεί να κάνει αήττητη πορεία σ’ αυτό το προκριματικό «παράθυρο» του Νοεμβρίου, αλλά και στο επόμενο και τελευταίο, τον επόμενο Φεβρουάριο, ώστε να φτάσει τις 6 νίκες.

Η Εθνική ομάδα έχει στην κατοχή της, τον έλεγχο της προκριματικής διαδικασίας. Ουσιαστικά, είναι στον διάδρομο…απογείωσης για την Νοτιοανατολική Ασία και εφόσον ελέγχει την τύχη της, μπορούν κάλλιστα, ο Δημήτρης Ιτούδης, οι συνεργάτες του και οι διεθνείς παίκτες να τραβήξουν τα πηδάλια του αεροπλάνου και να ολοκληρώσουν την πρόκριση και την συμμετοχή της επίσημης αγαπημένης, σε τελική φάση του ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ για 9η φορά στην ιστορία της και σε διάστημα 37 χρόνων και το…ντεμπούτο στην διοργάνωση του μακρινού 1986.

Η εξασφάλιση αυτής της ένατης πρόκρισης, μπορεί να επιτευχθεί, σήμερα με νίκη επί της Λετονίας και τη ερχόμενη Δευτέρα (14/11, 21.30, NOVAPRIME) στην κωμόπολη Μόνς,  με το ίδιο αποτέλεσμα στο παιχνίδι με το Βέλγιο. «Δυο στα δυο» που θα δώσουν την δυνατότητα στην Εθνική, να μην έχει κανένα άγχος και πίεση στο τελευταίο, προκριματικό «παράθυρο» του Φεβρουαρίου. Τότε που θα υποδεχτεί την Σερβία (24/2) και θα αντιμετωπίσει την Λετονία, στην Ρίγα.

Το σημερινό παιχνίδι στην Κρήτη, είναι καθοριστικό και δύσκολο. Γιατί, η Σερβία θα παίξει με την Μεγάλη Βρετανία, στο Νιουκάστλ και λογικά θα νικήσει, φτάνοντας τις 4 νίκες. Αν, η Εθνική ηττηθεί από την Λετονία, θα ισοβαθμήσει με τους Σέρβους που θα βρεθούν στην 2η θέση, γιατί έχουν νικήσει την Ελλάδα, τον προηγούμενο Αύγουστο και εκκρεμεί το δεύτερο παιχνίδι.

Το Βέλγιο θα παίξει στο «Σινάν Ερντέμ» με την Τουρκία, η οποία, έχει μηδενικά περιθώρια απωλειών και εφόσον νικήσει θα ισοβαθμήσει, επίσης, με τους Βέλγους στο 3-4.

Στην αγωνιστική της ερχόμενης Δευτέρας (14/11), η Λετονία έχει…σίγουρη νίκη στην έδρα της, κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ η Σερβία που θα υποδεχτεί την Τουρκία, στο Βελιγράδι, έχει προβάδισμα νίκης.

Συνεπώς, αν η Εθνική νικήσει την Λετονία, ακόμα και αν ηττηθεί στο Βέλγιο, θα παραμείνει σε θέση πρόκρισης στην πρώτη τριάδα του ομίλου, ισόβαθμη με την Σερβία στο 5-3, την Λετονία να βρίσκεται ξανά πρώτη (6-2), το Βέλγιο στο 4-4 και την Τουρκία να «πνέει τα λοίσθια» (3-5)…

Το χειρότερο βαθμολογικό…σενάριο για την Εθνική, είναι να μην κερδίσει τίποτα σ’ αυτό το «παράθυρο», να βρεθεί στο 4-4, με αποτέλεσμα να «καίγεται» για δυο νίκες, κόντρα σε Σερβία και Λετονία, στα τέλη του επόμενου Φεβρουαρίου. Ειδικά, το παιχνίδι με την Σερβία και ας διεξαχθεί στα πάτρια εδάφη, θα είναι «to qualify or not qualify». Και σε αυτή την περίπτωση, η Εθνική θα πρέπει να κάνει «πανστρατιά» προσκλήσεων με τους διεθνείς που παίζουν στην Εuroleague για να τους έχει στην διάθεση της…

Η νίκη επί της Λετονίας, απομακρύνει τον «εφιάλτη» της αβεβαιότητας. Νίκη και επί του Βελγίου, θα κάνει «check in» για το Παγκόσμιο. Και ας αφήσουμε τις «λαχτάρες» για τους άλλους…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.