Παγκόσμιο κύπελλο Γυναικών: «Αιώνιες» πρωταθλήτριες οι Ηνωμένες Πολιτείες (hls)

Με αήττητη πορεία οι επαγγελματίες παίκτριες του WNBA παραμένουν στην κορυφή του παγκοσμίου μπάσκετ. Στον τελικό επικράτησαν της Κίνας με 83-61. MVP η Άγια Ουίλσον του Λας Βέγκας.

To 11o χρυσό μετάλλιο των συμμετοχών της σε Παγκόσμια κύπελλα Γυναικών κατέκτησε η Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτείων, στο Σίνδεϋ της Αυστραλίας, νικώντας την Κίνα (83-61) στον τελικό και παραγματοποιώντας αήττητη πορεία, όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη διοργάνωση του 2018.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Οι παίκτριες της Τσέριλ Ριβς χρειάστηκαν μόνο το πρώτο δεκάλεπτο για να επιβάλλουν τους… “νόμους” τους στο παρκέ και παρά την φιλότιμη προσπάθεια των Κινέζων που είχαν κάνει την υπέρβαση τους στο ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ με την πρόκριση στον τελικό και αποκλείοντας την “οικοδέσποινα” Αυστραλία, δεν επέτρεψαν να αμφισβητηθεί η ανωτερότητα και η ποιοτική κλάση τους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ηνωμένες Πολιτείες “κλείδωσαν” την διαφορα του σκορ, άνω των 20 πόντων (έφτασε μέχρι τους 29) και η Κίνα περιορίστηκε στην κατάκτηση του δεύτερου ασημένιου μεταλλίου της, ύστερα από 28 χρόνια και πάλι στην ήπειρο της Αυστραλίας.

Τον τελικό παρακολούθησαν 16.000 θεατές, η Τσέλσι Γκρέϊ ήταν η MVP του τελικού, ενώ η συμπαίτρια της, Άγια Ουίλσον κέρδισε τον ίδιο τίτλο του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Δεκάλεπτα: 13-18, 33-43, 47-68, 61-83

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.