Παγκόσμιο U17: Αμερικανική αυτοκρατορία! (hls)

Με τρομερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η Team USA επικράτησε 79-67 της Ισπανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17 και κατέκτησε το 6ο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της σε ισάριθμες συμμετοχές.

Για 27 λεπτά η ομάδα του Χαβιέ Ζαμόρα αποδείχθηκε πολύ σκληρή αντίπαλος για τους Αμερικανούς και όλα έδειχναν πως ο τελικός θα κρινόταν στο τέλος. Η Ισπανία αντλώντας τρομερή ενέργεια από τον κόσμο της, έπαιξε υποδειγματικό μπάσκετ για σχεδόν τρία δεκάλεπτα, ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση και έδειχνε ικανή για την απόλυτη έκπληξη του τουρνουά.

Όποιος όμως βιάστηκε να ξεγράψει τους Αμερικανούς το… πλήρωσε. Η ομάδα του Λαμάρ Γουάιτ με εντυπωσιακό comeback στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, όπου έτρεξε επιμέρους 14-2, μετέτρεψε το 49-48 σε 51-62 και ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση. Η αντίδραση της “φούρια ρόχας” δεν ήρθε ποτέ, με την Team USA να ελέγχει την κατάσταση μέχρι τέλους και να φτάνει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου για 6η φορά στην ιστορία της, ολοκληρώνοντας το τουρνουά αήττητη.

MVP του τελικού ήταν ο Κούπερ Φλαγκ με 10 πόντους, 17 ριμπάουντ, 8 κλεψίματα και 4 μπλοκ, ωστόσο ο άνθρωπος που άναψε τη… σπίθα για την αντεπίθεση ήταν ο Τζέρεμι Φίαρς Τζούνιορ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 17 πόντους, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Από πλευράς Ισπανίας, ο Αντάι Μάρα μέτρησε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 μπλοκ, ενώ ο MVP του τουρνουά, Αλμάνσα Πέρεθ τελείωσε τον τελικό με 9 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 38-33, 51-62, 67-79.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του τελικού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.