Ελλάδα-Μ. Βρετανία 93-71: «Πάτησε» γκάζι στο 2ο μέρος και πήρε την πρωτιά! (hls)

Αν και το ξεκίνημά της δεν ήταν ιδανικό, η Γαλανόλευκη έφτασε σε μια εύκολη νίκη και την πρώτη θέση του ομίλου της στο ντεμπούτο του Ιτούδη στον πάγκο της.

Ιδανική αρχή έκανε στο πάγκο της Επίσημης Αγαπημένης ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο νέος ομοσπονδιακός της Εθνικής είδε τους παίκτες του να μην μπαίνουν όπως έπρεπε στο ματς στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα, αλλά με μεθοδικότητα και εξαιρετική παρουσία στο 2ο μέρος έφτασαν σε μια άνετη νίκη 93-71, η οποία τους έδωσε και την πρώτη θέση στον όμιλό τους, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πρωταγωνιστές του ματς ήταν πολλοί, αλλά Ντόρσεϊ και Παπαγιάννης απέδωσαν ένα… κλικ παραπάνω. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού σκόραρε 13 πόντους, μοίρασε και 7 ασίστ, ενώ ο ψηλός του Παναθηναϊκού έκανε double double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Αγραβάνης με 16. Αξιοσημείωτη και η εμφάνιση του Παπαπέτρου ειδικά στο πρώτο μέρος, που είχε τους 11 από τους 13 πόντους του. Για τους Βρετανούς ο Χέσον ήταν ο κορυφαίος τους, μετρώντας 23.

Να σημειωθεί ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις για την πρώτη προκριματική φάση με απολογισμό 3 νίκες και 1 ήττα, αποτελέσματα που θα κουβαλήσει στον επόμενο γύρο.

Η βαθμολογία στον Β’ Όμιλο

  1. Ελλάδα 3-1
  2. Τουρκία 1-2
  3. Μεγάλη Βρετανία 1-2

«Μουδιασμένη» αρχή, βρήκε ρυθμό και έκλεισε μπροστά το ημίχρονο

Η Εθνική άρχισε «μουδιασμένη» το ματς, αλλά μετά το τάιμ άουτ του Δημήτρη Ιτούδη λίγο πριν το πεντάλεπτο η εικόνα της άρχισε να αλλάζει. Ο ομοσπονδιακός προπονητής είδε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 12-1 και αποφάσισε να περάσει τον Γκίκα ως πόιντ γκαρντ στη θέση του Λούντζη. Αυτή σε συνδυασμό με το αμυντικό της ανέβασμα, έφερε ένα 8-0 και την επιστροφή της στο σκορ. Παράλληλα ο Παπαπέτρου μπήκε με… φόρα και κάπως έτσι η Επίσημη Αγαπημένη έκλεισε την πρώτη περίοδο ένα πόντο πίσω, 20-19.

Στο 2ο δεκάλεπτο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού συνέχισε να είναι ο καλύτερος παίκτης της Γαλανόλευκης και οδηγούσε τους συμπαίκτες του στην ανατροπή. Το πρώτο προβάδισμα για την Ελλάδα ήρθε στο 15ο λεπτό με δίποντο του Κασελάκη. Οι Ντόρσεϊ και Παπαγιάννης έδιναν σκορ και θέαμα, ενώ ο Αγραβάνης έβαζε τη δική του πινελιά και είχε θετική παρουσία στο ματς. Το πρώτο μέρος έκλεισε με το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη μπροστά στο σκορ, 39-38, χάρις σε ένα τρομερό κάρφωμα και φάουλ του Μποχωρίδη λίγα δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα.

«Οδοστρωτήρας» στο δεύτερο μέρος

Μπορεί να χρειάστηκε ένα ημίχρονο αλλά η Εθνική άρχισε να αποδιδεί βάσει του ταλέντου της. Παπαγιάννης και Ντόρσεϊ ήταν εκείνοι που έδωσαν το έναυσμα στην τρίτη περίοδο και πήραν την ομάδα από το… χεράκι. Ο ομογενής γκαρντ έκανε πληθωρική εμφάνιση με 13 πόντους και 7 ασίστ, δείχνοντας και το δημιουργικό του πρόσωπο! Παράλληλα ο ψηλός του Παναθηναϊκού έφτασε σε εκείνο το σημείο το double double με 14-10! Μάλιστα το τρίτο κομμάτι του ματς έκλεισε με ένα απίθανο τρίποντο του Γκίκα από το κέντρο του γηπέδου, για το 69-48! Να σημειωθεί πως η Εθνική έπαιξε μετά την ανάπαυλα τρομερή άμυνα, κρατώντας τους αντιπάλους της στους 10 πόντους!

Η 4η περίοδος ήταν διαδικαστική με τον Αντετοκούνμπο να προσφέρει θέαμα στο κλειστό της Λάρισας με συνεχόμενα καρφώματα. Οι παίκτες της Εθνικής κρατούσαν το σκορ δίχως πίεση και έφτασαν στην πρωτιά του ομίλου με τη φανταστική άνοδο της απόδοσής τους στο δεύτερο μέρος. Τελικό σκορ 93-71.

Η στατιστική του αγώνα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-20, 39-38, 69-48, 93-71


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.