Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αποδόμηση της ΤΣΣΚΑ «ανοίγουν» διάπλατα τον δρόμο του Ιτούδη στην Εθνική

Οι εξελίξεις αναμένεται να επισπευσθούν, αν η συνεργασία της ΤΣΣΚΑ με τον Δημήτρη Ιτούδη, δεν συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον.

H αποδόμηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την φυγή έξι παικτών από το ρόστερ της ρωσικής «αρκούδας», εξαιτίας του πολέμου που άρχισε η Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας και της πιθανότατης συνέχισης της Ευρωλίγκα, χωρίς τους Μοσχοβίτες, αλλά και τις Ζενίτ και Ούνικς Καζάν, θέτει εν αμφιβόλω την συνέχιση της παραμονής του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο, μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, με όποιον τρόπο και αν συμβεί. Αν, δηλαδή, η ΤΣΣΚΑ, χωρίς να συνεχίσει στην Ευρωλίγκα, έχει μόνο υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της VTB, το οποίο θα συνεχιστεί από τις 5 Μαρτίου (το ερχόμενο Σαββατοκύριακο) και υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Ο καταξιωμένος προπονητής και δις πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ, έχει συμβόλαιο και την περίοδο 2022-23, ενώ η ΕΟΚ και ο πρόεδρος της, Βαγγέλης Λιόλιος αναμένουν την απάντηση της ρωσικής ομάδας και του προέδρου της, Αντρέι Βατούτιν για το αν επιτρέψει στον Έλληνα τεχνικό να καθοδηγήσει την Εθνική Ανδρών στην τελική φάση του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022 (1-18/9). Η συγκεκριμένη απάντηση είναι σε εκκρεμότητα, πριν την έναρξη της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία που αλλάζει τα δεδομένα άρδην και εφόσον η ΤΣΣΚΑ καταστεί…ανενεργή και χωρίς ξένους παίκτες στην σύνθεση της, δεν θα υπάρχει ουσιαστικό επιχείρημα για την συνέχιση της συνεργασίας, πέραν του «δεσίματος»  του συμβολαίου.

Στην προέκταση αυτής της εξέλιξης, ο δρόμος «ανοίγει» διάπλτα και χωρίς κανένα άλλο εμπόδιο για να είναι ο Δημήτρης Ιτούδης, ο προπονητής της Εθνικής, αρχικά στον όμιλο του Μιλάνου και εν συνεχεία στην τελική φάση της Γερμανίας. Δεδομένης και της εκπεφρασμένης θέλησης του ίδιου του προπονητή να αποδεχτεί στην πρόταση της ΕΟΚ σε δεύτερο χρόνο, μετά την πρώτη κρούση, το 2018. Η ΕΟΚ και σε προσωπικό επίπεδο, ο Βαγγέλης Λιόλιος, μετά την συνάντηση που είχε με τους Βατούτιν και Ιτούδη, στην Μόσχα, τον προηγούμενο Νοέμβριο, δεν πρόκειται πιέσουν περισσότερο χρονικά για την λήψη απάντησης, όσο ποθητό και αν είναι το «ναι» που θέλουν να ακούσουν. Οι εξελίξεις αναμένεται να επισπευσθούν, αν η συνεργασία της ΤΣΣΚΑ με τον Δημήτρη Ιτούδη, δεν συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον.

Μέχρι τώρα, η ΤΣΣΚΑ έχει τον πρώτο λόγο στην άδεια ενασχόλησης του Ιτούδη με την Εθνική ομάδα, γιατί εργάζεται σε αυτή από το 2014 και έχει υπογράψει τρείς ανανεώσεις συμβολαίων.

Στο μέλλον, όμως  και εφόσον ο Έλληνας προπονητής αποχωρήσει, λόγω αντικειμενικών και αξεπέραστων εμποδίων από τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων και της συνολικής απομόνωσης του αθλητισμού της χώρας από Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και διοργανώσεις συλλόγων, ακόμα και στην λογικότατη προοπτική να καθίσει σε πάγκο άλλης ευρωπαϊκής ομάδας (η Μακάμπι περιμένει την λύση συνεργασίας του Πασκουάλ με την Ζενίτ), η Εθνική θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του στην όποια συμφωνία κάνει, ώστε να πάρει την θέση “πιλότου” στην… πτήση προς την τελική φάση του Μουντομπάσκετ 2023 και στο οποίο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει, ήδη διανύσει το 70% της διαδρομής, με προπονητή τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.