Ελλάδα-Τουρκία 72-71: Με τις δυο βολές του Παπανικολάου και ατελείωτο…σασπένς (hls)

Δεύτερη νίκη της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπελλου 2023.

Με… “ολύμπια” ψυχραιμία ο Κώστας Παπανικολάου εκτέλεσε και ευστόχησε στις δυο βολές του φάουλ που καταλογίσθηκε στον Γεζίκ από τον Λετονό διαιτητή στα τρία δευτερόλεπτα πριν από την λήξη και σημειώνοντας το 72-71 και η Εθνική μπάσκετ νίκησε την Τουρκία που είχε άστοχο σουτ από τον Σέιν Λάρκιν στην εκπνοή του αγώνα και υπό την πίεση του Καλαϊτζάκη.

Η ελληνική ομάδα έμεινε από…σκορ στο 2ο πεντάλεπτο της 3ης και της 4ης περιόδου και η Τουρκία προηγήθηκε με 68-71 στο ένα λεπτό πριν από την λήξη. Ακολούθησαν δυο άστοχες επιθεσεις των φιλοξενούμενων με 3ποντο στην εκπνοή και ένα καλάθι του Παπαγιάννη που μείωσε σε 70-71. Τέλος καλό για το σημερινό παιχνίδι, αλλά όχι και όλα καλά για την Εθνική που θα μπορούσε να νικήσει με μεγαλύτερη ευκολία.

Στα κέρδη της Εθνικής για το πρώτο ημίχρονο (40-32) εκτός από το προβάδισμα με 8 πόντους, ήταν η μηδενική παραγωγή του Σειν Λάρκιν με 0/1 δίποντα και 0/2 τρίποντα, ως αποτέλεσμα της άμυνας τριών παικτών που τον μάρκαραν (Μωραϊτης, Καλαιτζάκης, Λαρεντζάκης). Η ελληνική ομάδα είχε απρόσμενα άσχημο επιλογο στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, όταν στα τελευταία 42 δευτερόλεπτα δέχτηκε σερί 0-5 και οι Τούρκοι προηγήθηκαν με εφτά (13-20, ενώ διατήρησαν το προβάδισμα του σκορ και το διεύρυναν μέχρι τους 10 πόντους (15-25). Η αντίδραση της Εθνικής, ήρθε με το σχήμα τριών περιφερειακών για τον έλεγχο του ρυθμού. Ο Μαχμούτογλου σταμάτησε στους 10 πόντους και με δυο συνεχόμενα τρίποντα του Σλούκα, δυο “καρφώματα” του Παπαγιάννη και ένα καλάθι του μαχητικότατου Αγραβάνη, πέτυχε σερί 27-12 και πήγε στα αποδυτήρια με “αέρα” 8 πόντων.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, η Εθνική ήταν “χάρμα ιδέσθαι”. Επαιξε με αυτοματισμούς, ο Σλούκας έφτασε τις 6 ασίστ και οι γηπεδούχοι αύξησαν την διαφορά στους 15 πόντους (49-34 και 52-37). Αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. Η Τουρκία πήρε πόντους κοντά στο καλάθι από δυο ασίστ του Λάκριν στον Σαβάς και τον Μπιρσεν, αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν στην επίθεση, καθώς δεν σκόραρε για 3′ 34’΄λεπτά και ισοφαρίστηκε σε 56-56, ενώ άρχισε την 4η περίοδο με ισχνό προβάδισμα 4 πόντων. Οι Έλληνες διεθνείς ήταν και πάλι καλύτεροι μέχρι το 35′ και δημιούργησαν εκ νέου διψήφια διαφορά (66-56) λόγω της επιθετικής ευρυθμίας τους, χωρίς όμως την απαιτούμενη διάρκεια, με αποτέλεσμα να δοθούν…δικαιώματα στους Τούρκους και να προηγηθούν στον επίλογο του αγώνα. Οι διεθνείς αγχώθηκαν υπερβολικά, παρά την εμπειρία τους και το γεγονός ότι είχαν το προβάδισμα των 10 πόντων, αλλά έστω και με την “λαχτάρα” που γνώρισαν, έφτασαν στην πολύτιμη νίκη.

Δεκάλεπτα: 13-20, 40-32, 60-56, 72-71

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.