Ο αλληλοσεβασμός στον τελικό Κυπέλλου δίνει την… ασίστ του στην Εθνική

Το χειροκρότημα Κυπελλούχων και φιναλίστ στον πρόσφατο τελικό του Final-4, δίνει στην "σκυτάλη" στην ενίσχυση της Εθνικής από τους παίκτες των δυο ομάδων της Ευρωλίγκας στα δυο προκριματικά παιχνίδια με την Τουρκία.

Η διοργάνωση του πρώτου Final-4 Kυπέλλου, ύστερα από 18 χρόνια, στο Ηράκλειο, δεν…έτυχε, αλλά πέτυχε να είναι άρτια, προστατευμένη από τον παραμικρό κίνδυνο κρούσματος βίας και να δώσει δυνατές εικόνες αλληλοσεβασμού των 4 ομάδων στον θεσμό που αναβαθμίστηκε, χωρίς δεύτερη… ανάλυση. Η προετοιμασία της ΕΟΚ ήταν ενδελεχής σε όλα τα σημεία, καμία λεπτομέρεια δεν έμεινε στην…τύχη της και το αποτέλεσμα ήταν άκρως θετικό και ενθαρρυντικό. Η συμβολή της ΕΣΚΑΚ και η συνεργασία της με τον πρόεδρο της ΕΟΚ και τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας, ήταν λίαν σημαντική και καθοριστική, γιατί η τοπική ένωση, σε συνεργασία και με την αστυνομία και την διοίκηση του γηπέδου «Δυο Αοράκια», έκανε ό,τι έπρεπε και επιβαλλόταν, ώστε να μείνουν έξω από την έδρα του Final-4, κάθε πιθανότητα… παρείσφρησης κακοποιών στοιχειών…

Το μπάσκετ έδειξε-ξανά- τον δρόμο για τη ομαλή διεξαγωγή μιας πραγματικής γιορτής του αθλήματος στον θεσμό του Κυπέλλου και δημιούργησε τις προϋποθέσεις, ώστε το 2023, να ανέβει η κλίμακα συμμετοχής των ομάδων σε διπλασιασμό, καθώς και της εισόδου των θεατών. Και πάλι στο Ηράκλειο που έχει, συνολικά, την εμπειρία διεξαγωγής ή σε άλλο γήπεδο της χώρας και πάλι στην ελληνική περιφέρεια.

Η εικόνα των παικτών του Παναθηναϊκού που χειροκρότησαν τους Κυπελλούχους Ελλάδας 2002, παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και η αντίστροφη εικόνα των «ερυθρολεύκων» που χειροκρότησαν τους «πράσινους» φιναλίστ, μαζί με την εικόνα των δυο Κρητικών φιλάθλων και φίλων που κάθισαν μαζί, φορώντας τα διακριτικά των «αιωνίων», αποτέλεσε το επιστέγασμα της ειλικρινής θέλησης που υπήρξε και επιβεβαιώθηκε από όλες τις πλευρές. Από την ομοσπονδία και τις διοικήσεις των δυο κορυφαίων συλλόγων. Η διεκδίκηση του Κυπέλλου για 40 λεπτά στο παρκέ, ήταν η μοναδική και αυτονόητη διαφωνία τους. Το μπάσκετ «αποτίναξε» στις 4 ημέρες του Final-4, πριν και μετά τον τελικό, έστω και για μικρό διάστημα, την βαριά «σκιά» της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού που έχει πλήξει τον ελληνικό αθλητισμό.

Σ’ αυτή την «αλυσίδα» της ενότητας υπάρχουν και άλλοι «κρίκοι». Η επόμενη, δυνατή εικόνα θα έρθει από την παρουσία παικτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για τα δυο λίαν κρίσιμα προκριματικά παιχνίδια με την Τουρκία για τα προκριματικά του ΜUNDOBASKET 2023, παρά τις υποχρεώσεις τους στην Ευρωλίγκα, το επόμενο διήμερο (24-25/2) και θα αποδείξει με πράξεις, ένθεν και ένθεν, ότι οι συγκλίσεις δεν είναι επιφανειακές και επικοινωνιακές, αλλά ουσιαστικές. Γιατί, η Εθνική που αυτονόητα, πρέπει να είναι πάντοτε, υπεράνω όλων, είχε «δηλητηριαστεί» από την κόντρα των «αιωνίων» για άλλα θέματα που τους αφορούσαν και αποτέλεσε το πιο ακατάλληλο και…ανεπίτρεπτο «πεδίο βολής» τους.

Δεν χρειάζεται καμία σκέψη ότι η Εθνικής ομάδα χρίζει της απαιτούμενης ενίσχυσης της από τους παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Και αμφότεροι ανταποκρίθηκαν άμεσα στον βαθμό που μπορούσαν, λόγω των αγώνων τους στην Ευρωλίγκα. Γιατί, θα είναι προς όφελος και των δυο ομάδων, να παίξει η Εθνική με την πληρέστερη δυνατή σύνθεση της, κόντρα στους Τούρκους στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (25/2)και στο «Σινάν Ερντέν» (28/2) και να διεκδικήσει τη νίκη και στους δυο προκριματικούς αγώνες. Ο «σπόρος» της σύμπλευσης, των αντικειμενικών και ρεαλιστικών συμφωνιών και συνεργασιών, καθώς και της πραγματικής θέλησης να «σβηστούν» τα προσκόμματα του παρελθόντος, έχει μόλις «φυτευτεί». Τους «καρπούς» θα τους δούμε στο άμεσο και απώτερο μέλλον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.