Σαμπόνις: “Δεν θα εμπιστευτούμε τη Ρωσία ποτέ ξανά”

Ο θρύλος του λιθουανικού, αλλά και του πάλαι ποτέ σοβιετικού μπάσκετ εξαπέλυσε μύδρους κατά της Ρωσίας και του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Σάμπας είπε στην ιστοσελίδα 15min.lt:
“Όταν ο πόλεμος ξεκίνησε, καθόμουν συνεχώς μπροστά στην τηλεόραση. Αφού ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, θεώρησα ότι οι Ρώσοι θα πάρουν αυτό το κομμάτι της Ουκρανίας και το θέμα θα τελείωνε. Ποιος θα πίστευε ότι θα φτάναμε εδώ, πως ένας τέτοιος πόλεμος θα λάμβανε χώρα αυτές τις μέρες; Δεν είμαι ειδικός, ούτε πολιτικός, δεν το περίμενα”.

Ο Σαμπόνις επικοινώνησε με τον Σάσα Βολκόφ όταν ο πόλεμος ξεκίνησε:
“Ένα πρωί ξύπνησα στις πέντε το πρωί, άνοιξα την τηλεόραση μου και είδα τον Πούτιν να μιλά. Πήρα τηλέφωνο αμέσως τον φίλο μου Αλεξάντερ Βολκόφ. Μου έστειλε ένα βίντεο στο οποίο αποθανάτιζε μια έκρηξη από το παράθυρο του. “Ποιος είναι εκεί”, ρώτησα. Ο Βολκόφ απάντησε πως είναι μια εικόνα παρμένη από το παράθυρο του σπιτιού του”.

Και συνέχισε:
“Δεν επικοινωνών με τους Ρώσους. Είχα επικοινωνία με τον Βολκόφ και άλλους Ουκρανούς. Κάποιοι από τους Ρώσους ζητούν συγγνώμη, άλλοι είναι σιωπηλοί. Αλλά από τη στιγμή που είναι νόμιμη η ποινή 15 ετών φυλάκισης για όσους μιλούν ενάντια στον πόλεμο, τι μπορείς να περιμένεις; Είναι σκληρό πως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στον κόσμο. […] Δεν θα μπορέσουμε να πιστέψουμε αυτούς τους ψεύτες ποτέ ξανά στη ζωή μας. Περιστέρια της ειρήνης, μια ειρηνική χώρα, χα! Ποια ειρήνη; Βομβαρδίζουν παιδιά και ελεύθερους ανθρώπους. Δεν έχω λόγια. Δεν έχω καμία διάθεση να επικοινωνήσω μαζί τους”.

Ολοκληρώνοντας είπε:
“Οι στατιστικές αναφέρουν πως το 70% των ανθρώπων στη Ρωσία υποστηρίζουν αυτό τον πόλεμο. Φυσικά ελπίζω πως αυτός ο αριθμός είναι πολύ χαμηλότερος. […] Η Ρωσία απέδειξε στον υπόλοιπο κόσμο πως δεν γίνεται να την εμπιστευτεί κανείς”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.