Μανουσέλης: «Δουλεύουμε την επόμενη γενιά της Εθνικής Ανδρών»

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων τόνισε ότι κάποιοι παίκτες έχουν τις δυνατότητες να στελεχώσουν μελλοντικά την ανδρική ομάδα.

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Εθνικής Νέων, κόντρα στην Ρωσία για την 2η αγωνιστική του European Challengers, άφησε θετικά συμπεράσματα στον τεχνικό της ελληνικής ομάδας, Μάνο Μανουσέλη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος για την αντίδραση των παικτών του απέναντι σε αντίπαλο με ψηλότερους παίκτες. Ο Μανουσέλης μίλησε για τις προοπτικές κάποιων παικτών της Εθνικής U19 να στελεχώσουν την επόμενη Εθνική Ανδρών.

«Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες του παιχνιδιού ξέραμε πως παίζαμε με μια ψηλή ομάδα και έπρεπε να πολεμήσουμε στο ριμπάουντ. Έχουμε παιδιά με ταλέντο που αντιλαμβάνονται σε κάθε φάση ποιο είναι το σωστό, έχουν καλά ένστικτα» είπε αρχικά και συνέχισε: «Αυτά τα παιχνίδια θα βοηθήσουν να θυμηθούμε ποιοι είμαστε, ποια παιδιά έχουμε για την επόμενη γενιά για την Εθνική Ανδρών, γιατί κάποια παιδιά έχουν όντως δυνατότητες να φτάσουν ως εκεί. Θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε το επόμενο παιχνίδι σαν να είναι τελικός. Να απολαύσουμε πως είμαστε μια καλή παρέα περνάμε καλά μαζί».

Αναφερόμενος στον Ζώη Καράμπελα και τον Αλέξανδρο Νικολαίδη που είχαν καθοριστικό ρόλο σε μερικά σημεία του σημερινού αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε: «Για τον Αλέξανδρο και τον Ζώη αυτό που ισχύει είναι πως είναι παίκτες. Έχουν αντίληψη παιχνιδιού, υψηλό IQ και το σημαντικό είναι να καταλάβουν πως είναι μια διαδικασία το να γίνουν παίκτες και να κάνουν τα σωστά πράγματα κάθε βράδυ, να κερδίσουν σε εμπειρίες και να πάρουν το κίνητρο που χρειάζονται για να συνεχίσουν να δουλεύουν για να μείνουν σε υψηλό επίπεδο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης